AUTO 23 februarie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să interzică circulaţia maşinilor şcolilor de şoferi la orele de vârf

de Agerpres | 2877 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să interzică circulaţia maşinilor şcolilor de şoferi la orele de vârf, pentru a fluidiza traficul rutier.

Potrivit unui proiect de hotărâre postat marţi site-ul administraţiei locale, circulaţia autovehiculelor folosite pentru instruirea practică a cursanţilor şcolilor de şoferi ar urma să fie interzisă între orele 7,30-9,00 şi 15,30-17,30, de luni până vineri.

„În urma măririi continue a numărului de autovehicule care circulă pe drumurile publice din municipiul Sfântu Gheorghe, traficul auto pe principalele artere se îngreunează pe zi ce trece. Acest fenomen se manifestă accentuat în orele de vârf ale traficului: dimineaţa în jurul orelor 8,00 şi după-amiază în jurul orelor 16,00, când locuitorii municipiului se deplasează la locurile de muncă sau şcoli, respectiv la întoarcerea la domiciliu. În aceste perioade se formează ambuteiaje pe arterele principale şi în intersecţiile importante. Cu toate că au fost luate măsuri de prevenire a acestui fenomen (decalarea programelor şcolilor, promovarea mersului pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, etc.) este necesară identificarea altor posibilităţi şi luarea altor măsuri pentru reducerea/fluidizarea traficului auto cu precădere în perioada de vârf”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Antal Arpad.

Potrivit proiectului de hotărâre, ce va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de joi, încălcarea acestor prevederi se consideră contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de 400 de lei.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.