AUTO 26 februarie 2021

Primăria Sfântu Gheorghe demarează în aprilie programul „Dăm valoare rablei tale“

de Agerpres | 2099 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va demara în luna aprilie programul „Dăm valoare rablei tale“, ce are ca scop întinerirea parcului auto din oraş prin eliminarea din trafic a maşinilor vechi şi poluante.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe, reunit joi în şedinţă ordinară, a adoptat un proiect de hotărâre prin care va acorda câte 3.000 de lei cetăţenilor care renunţă la maşinile mai vechi de un deceniu.

Printre principalele condiţii de participare la acest program se numără obligativitatea ca autoturismul să fie înmatriculat în Sfântu Gheorghe de cel puţin 10 ani iar proprietarii să fie domiciliaţi în municipiu, solicitantul să fie proprietarul autoturismului de cel puţin trei ani, să nu aibă restanţe de plată la bugetul local, să se angajeze că în următorii trei ani nu va achiziţiona un autoturism mai vechi de cinci ani, în caz contrar trebuind să returneze suma acordată.

De asemenea, autoturismul predat trebuie să conţină componentele esenţiale din fabricaţie, cum ar fi motor, transmisie, caroserie, şasiu etc.

Programul multianual va fi finanţat din bugetul local iar cererile vor putea fi depuse continuu începând cu data de 1 aprilie.

Autorităţile locale intenţionează ca în bugetul din acest an, care va fi votat la finele lunii martie, să aloce pentru acest program un milion de lei, sumă suficientă pentru achiziţionarea a 333 de autoturisme.

Potrivit autorităţilor locale, în municipiul Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate la ora actuală aproximativ 22.000 de autoturisme, dintre care peste o jumătate sunt mai vechi de 10 ani.

(Sursa foto: sfantugheorgheinfo.ro)

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.