AUTO 18 mai 2022

Peste 600 de maşini vechi eliminate în programul „Dăm valoare rablei tale” de la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1365 vizualizări

Peste 600 de autovehicule au fost scoase din circulaţie prin programul „Dăm valoare rablei tale”, iniţiat de Primăria Sfântu Gheorghe în primăvara anului trecut cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante.

Prin acest program, Primăria Sfântu Gheorghe oferă câte 3.000 de lei în schimbul autovehiculelor mai vechi de 10 ani predate la fier vechi, cu condiţia ca proprietarii să se angajeze că în următorii trei ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani.

„Eu consider că politicile autorităţilor locale au influenţă asupra comportamentului cetăţenilor, inclusiv în ce priveşte autoturismele sau alte mijloace de transport. Dacă facem un parcaj în centrul oraşului, atragem autovehiculele în centru. Dacă vom construi străzi pietonale, pe acolo vor circula pietoni (...) Eu cred că autorităţile locale au rolul şi obligaţia de a schimba şi a interveni în comportamentul cetăţenilor în beneficiul cetăţenilor (...) Putem observa că traficul în anumite perioade ale zilei, în special dimineaţa, creează un disconfort cetăţenilor pentru că e mai aglomerat şi sunt blocaje. Programele acestea, cum sunt ‘Pedibus’ prin care încurajăm elevii să meargă pe jos la şcoală, sau programul ‘Dăm valoare rablei tale’, prin care peste 600 de autoturisme vechi au dispărut într-un an şi trei luni din Sfântu Gheorghe, vor schimba încet, încet comportamentul cetăţenilor (...) şi vor contribui la acest proces, de a avea un oraş mai curat, mai civilizat, cu oameni mai sănătoşi”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.

Anul acesta, municipalitatea a alocat 500.000 de lei din bugetul local pentru programul „Dăm valoare rablei tale”, urmând ca suma să fie majorată în funcţie de solicitări.

Pentru a beneficia de cei 3.000 de lei, solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, respectiv să aibă domiciliul stabil sau sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, să deţină autoturismul în proprietate de cel puţin 3 ani, să nu aibă restanţe la bugetul local, să declare pe proprie răspundere că pentru autovehiculul introdus în acest program nu au depus acte pentru a obţine vouchere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional derulat prin Administraţia Fondului de Mediu şi să se angajeze că în următorii trei ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de cinci ani.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.