ACTUALITATE 26 iunie 2009

Zonă rezidenţială pe 33 de hectare

de Covasna Media | 625 vizualizări

Administraţia locală din Sfântu Gheorghe doreşte extinderea şi modernizarea municipiului, una dintre căile găsite fiind aceea de creare a unor noi zone rezidenţiale, care vor atrage, implicit, investitori.

În şedinţa de ieri a Consiliului Local, membrii acestuia au aprobat avizul prea labil de oportunitate pentru documentaţia Planului Urbanistic Zonal „Zonă rezidenţială şi servicii Nord – Sfântu Gheorghe”. Aceasta se referă la ieşirea spre Miercurea Ciuc, pe DN 12, unde în viitor va apărea o zonă rezidenţială ce va avea integrate mai multe complexe comerciale.

Potrivit primarului Antal Arpad, cel care a prezentat documentaţia, planurile de extindere se răsfrâng asupra unei suprafeţe de aproximativ 33 de hectare de teren.

Zona cuprinsă în liniile acestui proiect include bifurcaţia străzii Ciucului cu strada Lunca Oltului şi km. 14+375, în direcţia de mers spre Miercurea Ciuc, limitele fiind constituite la nord de digul de protecţie al pârâului Arcuş, la est de digul de protecţie al râului Olt şi la sud de capătul străzii Izvorului.

Planul pentru această zonă cuprinde construcţii de locuinţe, centre comerciale şi de servicii, precum şi clădiri de agrement, spaţii de cazare şi construcţii destinate activităţilor sportive. În acest sens, vor trebui puse la punct şi aspectele utilitare precum alimentarea cu apă, gaz metan, energie electrică şi telefonie, canalizarea menajeră şi cea pluvial.

„Îmi doresc foarte mult dezvoltarea acestei zone, inclusiv cu zone comerciale numeroase, de diverse categorii, astfel încât locuitorii din Sfântu Gheorghe să nu mai fie nevoiţi să meargă în Braşov pentru diverse cumpărături (…). Dacă această zonă va fi realizată, vom putea muta indicatorul municipiului Sfântu Gheorghe la pârâul Arcuş, pentru a se vedea că de acolo începe oraşul nostru“, a declarat Antal Arpad.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.