ACTUALITATE 9 octombrie 2012

Ziua Toamnei la Asociaţia de Tineret ECOU

de Covasna Media | 43 vizualizări

La sfârşitul săptămânii trecute, Asociaţia de Tineret ECOU a organizat Ziua Toamnei, o activitate ajunsă la a treia ediţie. În cadrul acestei activităţi, voluntarii Asociaţiei degustă produsele specifice care se prepară toamna în bucătării: zacuscă, compot, gem şi dulceaţă. Ediţia de anul acesta a adus un element nou: premierea celei mai bune zacuşti şi a celui mai bun compot/gem.

Voluntarii au avut de ales cea mai bună zacuscă şi cel mai bun compot/gem dintr-un total de 50 de borcane, competiţia fiind foarte strânsă. S-au remarcat însă zacusca produsă în gospodăria familiei Popovici (Octavian, Angela, Maria şi Dorin), care a primit premiul prin intermediul lui Dorin Popovici, membru al Asociaţiei de 6 ani. La capitolul dulceţuri, voturile au arătat că cel mai bun gem a fost pregătit în bucătăria familiei Bulai (Andrei, Valerica, Alina, Geanina şi Daniel), care a primit recompensa prin Daniel Bulai, un membru activ al Asociaţiei.

„Prin Ziua Toamnei sărbătorim gastronomia tradiţională şi ne bucurăm împreună de gusturile atât de diferite ale produselor preparate în această perioadă a anului. Sunt încântat că am reuşit să deliberăm şi să alegem cea mai bună zacuscă, pentru că au fost foarte multe reţete reuşite anul acesta”, a spus Alexandru Ujvarosi, preşedintele Asociaţiei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.