ACTUALITATE 31 ianuarie 2024

Ziua porților deschise la Adăpostul de câini

de Covasna Media | 457 vizualizări

Din februarie, în prima sâmbătă a fiecărei luni va fi o zi a porților deschise la Adăpostul de câini din Câmpul Frumos

Conducerea societăţii TEGA S.A., cea care administrează Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos, a luat decizia să organizeze mai multe zile ale porţilor deschise, în speranţa că mai mulţi oameni vor merge să adopte un câine.

Începând cu data de 3 februarie, în prima sâmbătă a fiecărei luni vom organiza la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos o zi a porților deschise între orele 10:00 și 15:00. Scopul nu este un secret: dorim să evităm să fim nevoiți să eutanasiem câini sănătoși și să nu fim forțați să ajungem într-o situație în care nu există alternativă. Împreună cu Asociația AMY dorim să eliberăm spațiile care sunt supraaglomerate”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Directorul a precizat că societatea doreşte să le ofere oamenilor posibilitatea de a cunoaște câinii din adăpost: ziua porților deschise nu este doar o campanie de adopție, ci și o oportunitate pentru persoanele care nu s-au decis încă să adopte sau care nu își permit să păstreze un câine, dar cărora le plac câinii, să se joace și să se plimbe cu aceștia.

Situația de la adăpost a rămas aceeași de ani de zile: în ciuda extinderii, numărul de câini de pe străzi nu a scăzut. 

Soluția este să nu lăsăm câinii să cutreiere orașul în haite, lucru care se întâmplă mai ales în timpul sezonului de împerechere, când o cățea este însoțită de mai mulți masculi. Unii dintre ei sunt vagabonzi, dar de multe ori unul sau doi dintre ei au proprietar. De asemenea, este treaba noastră să prindem câinii vagabonzi, deoarece unii oameni se tem de ei. Prevenirea ar trebui să fie unul dintre cele mai importante lucruri și, în acest scop, oferim și sterilizare gratuită, dar avem impresia că cei care nu au grijă de câinii lor să nu se rătăcească, nici nu îi aduc pentru a fi sterilizați”, a rezumat Máthé László.

De la începutul lunii ianuarie au fost adoptați în total 23 de câini, dar adăpostul are în continuare mai mulți câini decât capacitatea, la începutul săptămânii fiind 157 de câini care așteptau să fie adoptați, cu 12 mai mulți decât numărul de locuri – 145.

Sursa: TEGA S.A., Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.