ACTUALITATE 10 octombrie 2012

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

de Covasna Media | 43 vizualizări

Vineri va avea loc Ziua Porţilor deschise la subunităţile ISU din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului.

În anul 1989, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a hotărât ca, anual, a doua zi de miercuri a lunii octombrie să fie declarată Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale.

Cu acest prilej, vineri, 12 octombrie, la nivelul celor trei subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna – Detașamentul de Pompieri Sf. Gheorghe, Secția de Pompieri Tg. Secuiesc și Pichetul de Pompieri Întorsura Buzăului – se va organiza, în intervalul orar 9-15, Ziua Porților Deschise. La sediul Inspectoratului, de pe strada Oltului nr. 31-33 din Sfântu Gheorghe, se va organiza și un punct de informare preventivă cu materiale referitoare la principalele riscuri la care este supus județul nostru, precum și modul în care cetățenii se pot proteja în cazul producerii acestora.

Deși este mai puțin cunoscută, această latură preventivă a activității desfășurată de către personalul inspectoratului nu este deloc lipsită de importanță, întrucât cunoașterea unor reguli elementare de comportare în cazul producerii unor dezastre poate salva vieți, mai ales că, în ultima perioadă de timp, mai precis în anul 2010, în județul Covasna inundațiile au produs decesul unei persoane şi pagube importante.

„Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” se sărbătoreşte în scopul conştientizării comunităţilor cu privire la riscul dezastrelor naturale şi la modalităţile de reducere a vulnerabilităţii faţă de acestea. Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin dezastre se înţelege o degradare serioasă a societăţii, care produce pierderi umane şi materiale importante sau modificări majore ale mediului, care depăşesc capacitatea de răspuns a comunităţii respective, utilizând mijloacele proprii disponibile. Pentru societatea afectată este nevoie de un răspuns de sprijin extraordinar din afara ei pentru a putea reveni la starea de normalitate.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.