ACTUALITATE 26 iunie 2019

„Ziua Internaţională împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri” - 26 iunie 2019

de Covasna Media | 496 vizualizări

În concordanță cu misiunea instituțională și, implicit, cu obiectivele specifice cuprinse în documentele strategice, în domeniul reducerii cererii de droguri, Agenția Națională Antidrog, ca în fiecare an se alătură organismelor internaționale în marcarea  „Zilei Internaţionale împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri”. 

În fiecare an, Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (U.N.O.D.C.) coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaţionale împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, cu scopul de a trage un semnal de alarmă și a determina factorii de decizie implicați să acționeze eficient pentru contracararea acestui fenomen.

În aces an, tema propusă de UNODC este „SĂNĂTATE PENTRU JUSTIȚIE. JUSTIȚIE PENTRU SĂNĂTATE” și își propune să sublinieze importanța cooperării între instituțiile în domeniul sănătății și justiției, care reprezintă cele două fețe ale aceleiași monede atunci când este vorba despre problemele generate de droguri.

Un răspuns eficient la problema drogurilor are nevoie de colaborarea strânsă între justiție, sănătate și servicii sociale pentru a le oferi soluții integrate, în acord cu convențiile internaționale și cu respectarea drepturilor omului.

Agenția Națională Antidrog, prin Centrele de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog vor implementa activități subsumate campaiei UNODC – „SĂNĂTATE PENTRU JUSTIȚIE. JUSTIȚIE PENTRU SĂNĂTATE”, alături de instituțiile din domeniul sănătății, justiției și al reintegrării sociale precum și activități de promovare a unui stil de viață sănătos adresat copiilor și tinerilor din comunitate.

Pentru marcarea acestei zile, specialiștii CPECA Covasna au participat în data de 21 iunie la o masă rotundă în cadrul ședinței organizate de căre AJOFM Covasna cu membrii Consiliului Consultativ al AJOFM – reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor de la nivelul Jud. Covasna, ai instituțiilor publice: Instituția Prefectului Jud. Covasna, Consiliul Județean Covasna, Direcția Statistică, Agenția Județeană pentru plăți și Inspecție Socială, ședință ce a avut pe ordinea de zi ca temă marcarea Zilei Internaționale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri și promovarea campaniei naționale media „Cunoaște, nu discrimina!”. 

A fost prezentată tema propusă de UNODC cu ocazia Zilei Internaționale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri: „Sănătate pentru justiție. Justiție pentru sănătate”, discuția fiind focusată pe conceptul de justiție terapeutică prin prisma Legii 522/2004 cu accent pe beneficiile induse de abordarea acestui nou tip de intervenție la nivelul sănătăţii publice; promovarea cerințelor legislative care să sprijne readaptarea-reeducarea-reinserția consumatorului dependent.

De asemenea, în data de 26 Iunie 2019, speciliștii CPECA Covasna împreună cu voluntarii antidrog, și în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Covasna, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna vor organiza o acțiune de sensibilizare și conștientizare cu privire la riscurile și efectele consumului de droguri prin distribuirea de baloane personalizate copiilor și tinerilor din comunitate, specialiștii CPECA oferindu-le acestora posibilitatea de a-și exprima opinia cu privire la fenomenul consumului de droguri prin mesaje antidrog.

Cu această ocazie, specialiștii CPECA Covasna vor oferi informații cu privire la aspectele legislative legate de traficul și consumul ilicit de droguri, precum și serviciile de asistență acordate consumatorilor de droguri.

(COMPARTIMENTUL  RELAŢII  PUBLICE)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.