ACTUALITATE 20 septembrie 2012

Ziua Internaţională a Păcii, marcată la Târgu Secuiesc

de Agerpres | 107 vizualizări

Ziua Internaţională a Păcii, care se sărbătoreşte pe 21 septembrie, va fi marcată vineri în municipiul Târgu Secuiesc printr-o acţiune organizată de Asociaţia „Soare verde”.

Reprezentantul asociaţiei, Derzsi Katalin, a declarat că la aceasta vor participa aproximativ 100 de persoane de diferite vârste şi categorii sociale, care vor contura cu trupurile lor emblema mişcării antinucleare devenite un simbol internaţional al păcii.

„Dacă nu este pace toate celelalte sunt de prisos – acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem. Vom purta tricouri albe şi aşteptăm să ni se alăture orice persoană care crede ca şi noi într-o lume mai bună, fără războaie, fără violenţă şi ură”, a declarat Derzsi Katalin.

Acesta este cel de-al patrulea an în care Asociaţia „Soare Verde” marchează Ziua internaţională a păcii în judeţul Covasna, raliindu-se astfel celorlalţi pacifişti din întreaga lume.

Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit în anul 1981 ca 21 septembrie să fie Ziua Internaţională a Păcii, o zi a armistiţiului şi nonviolenţei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.