ACTUALITATE 9 august 2016

Ziua Familiilor – joaca de-a soldatul și cățărare pe perete de escaladă

de Covasna Media | 648 vizualizări

În Sfântu Gheorghe, Ziua Familiilor se organizează pentru a treia oară în noua Piață Centrală a orașului. De data aceasta, copiii au posibilitatea de a se familiariza cu tradițiile militare și pot proba cățărarea pe peretele de escaladă. Joi, 11 august, între orele 17 și 20, activitățile vor fi coordonate de Szőcs Imre – alpinist (Asociația Alpin Sport – cățărare perete de escaladă) și Jakab Kevend – căpitan de husari (Asociația „Székely Virtus” – păstrarea tradițiilor militare).

Asociația „Székely Virtus” va evoca momente ale vieții militare din Sfântu Gheorghe, din anul 1848. În noua Piață Centrală se va amplasa un spațiu care va conține cinci probe, astfel persoanele curajoase vor putea proba cum se taie cu sabia (varză), cum se atacă cu baioneta (un om de paie), cum se curăță și cum se transportă un tun, cum se țintește cu tunul, cum se realizează lupta de pe cal, apoi, la final, vor avea posibilitatea de a se îmbrăca în haine militare – uniforma de soldat de infanterie sau uniforma de husari – și vor fi fotografiați.

Sub supravegherea Asociației Alpin Sport, la obeliscul sovietic se va putea încerca cățărarea pe peretele de escaladă. Această activitate se recomandă copiilor mai mari de trei ani.

Vă atragem atenția că în caz de ploaie, evenimentul se va desfășura vineri, pe data de 12 august!

Organizatorii celui de-al treilea eveniment „Ziua Familiilor” sunt Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Centrul de Echitație și Asociația Vadon, Asociația Alpin Sport și Asociația „Székely Virtus”.

În această vară, în noua Piață Centrală a orașului Sfântu Gheorghe se organizează în mod regulat evenimente dedicate copiilor. Prima oară, programele și activitățile de creație organizate cu ocazia Zilei Familiilor aveau ca temă principală culorile și formele, iar a doua oară, tema principală a fost trenul.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.