ACTUALITATE 25 iunie 2024

Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Sfântu Gheorghe

de Observatorul de Covasna | 1723 vizualizări

Ziua Drapelului Național este sărbătorită la Sfântu Gheorghe marți și miercuri, 25, respectiv 26 iunie. Marți, 25 iunie, de la ora 19:00, are loc ceremonia de coborâre de pe catarg a drapelului vechi, la Monumentul Ostașului Român. Urmează ca miercuri, de la ora 13:00, să aibă loc ceremonia de înălțare a Drapelului României.

Prefectura Covasna și Garnizoana militară Sfântu Gheorghe organizează cele două evenimente: 

- În data de 25.06.2024, ora 19.00, la „Monumentul Ostașului Român” din municipiul Sfântu Gheorghe – ceremonia de coborâre de pe catarg a drapelului vechi;

- În data de 26.06.2024, ora 13.00, la „Monumentul Ostașului Român” din municipiul Sfântu Gheorghe – se desfășoară ceremonia publică de Înălțare a Drapelului României.

„Vă așteptăm alături de noi pentru a sărbători împreună ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL”, transmit organizatorii. 

Un ceremonial religios și militar este programat să aibă loc și la Covasna 

Tot miercuri, în parcul Tineretului din Voineștii Covasnei, oamenii sunt așteptați la dezvelirea monumentului „de for public” al Regelui Decebal. 

„Miercuri, 26 iunie 2024, ora 15.00, vă așteptăm în parcul Tineretului din Voineștii Covasnei, unde va avea loc ceremonialul religios și militar de dezvelire a Monumentului de for public, Regele Decebal”, conform organizatorilor. 

„Portretul monumental îl reprezintă pe Regele Decebal cu o atitudine demnă, dârză, de neînvins, cu privire ageră”, a menționat inițiatorul proiectului, dr. Nicolae Enea.

La realizarea monumentului au participat „numeroși sponsori, costul total al monumentului fiind acoperit integral din sponsorizări”. 

Festivitatea de inaugurare se va încheia cu ceremonialul militar al Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din Unitatea Militară 01048, Sfântu Gheorghe.

Ziua Drapelului Național, sărbătorită anual în 26 iunie 

Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea 96/1998, este marcată în fiecare an, la 26 iunie, notează Agerpres. 

Cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, în Capitală şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ, sunt organizate ceremonii publice de înălţare a Drapelului Naţional. De asemenea, sunt organizate ceremonii militare specifice, în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne, manifestări cu caracter evocator consacrate istoriei patriei.

Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României din 1991 modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. În forma actuală, Constituţia stabileşte, prin Articolul 12, că „drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu", potrivit www.cdep.ro şi www.constitutiaromaniei.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.