ACTUALITATE 1 iunie 2016

Ziua Copilului la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 461 vizualizări

Centrul oraşului Sfântu Gheorghe a răsunat miercuri, de 1 Iunie, a glasuri voiase de copii. Ziua Mondială a Copilului a fost celebrată aşa cum se cuvine atât de autorităţi, organizaţii şi comercianţi, cât şi de copii şi părinţi prin zecile de activităţi s-au derulat în această zi de sărbătoare.

„De Ziua Copiilor am încercat să organizăm o mică întrecere la care să participe toţi cei care joacă baschet la cluburile noastre, Sepsi SIC şi Clubul Sportiv Şcolar. Am vrut să facem acest lucru în centrul oraşului pentru ca şi alţi copii să vadă ce înseamnă baschetul şi să prindă curaj să vină la antrenamente”, a spus Rusz Istvan, de la Sepsi SIC.

Printre zecile de activităţi, curajoşii au avut ocazia şi să escaladeze ziduri, alături de alpiniştii utilitari de la Logo SRL. „Mi-a fost un pic frică de înălţime, dar sunt foarte fericit că am urcat până sus”, ne-a declarat un copil.

Asociaţia Vadon a fost alături de cei mici cu activităţi specifice. „Azi copiii au primit haine şi pălărie de vânător. Au şi posibilitate să sufle în chemătorul de căprioare, să facem pictură pe piatră şi pe lingură de lemn cu motive vânătoreşti, dar şi să se fotografieze la panoul realizat dintr-o fotografie din anul 1895 care a fost făcută într-un atelier din Cernat (aproape de Târgu Secuiesc), care prezintă vânători cu arme şi costume de epocă”, ne-a spus Enikő Török de la Asociaţia Vadon.

Tema generală a activităţilor de Ziua Copilului a fost „Imperiul Basmelor”.

1 Iunie - centru (2) (Copy)1 Iunie - centru (3) (Copy)1 Iunie - centru (4) (Copy)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.