ACTUALITATE 30 mai 2013

Ziua Copilului la Casa Memorială Romulus Cioflec

de Covasna Media | 205 vizualizări

Ziua Copilului la Casa Memoriala Romulus Cioflec mai 2013 - 2Ziua Copilului la Casa Memoriala Romulus Cioflec mai 2013 - 3

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a desfăşurat miercuri activitatea „Ziua Copilului la Casa Memorială Romulus Cioflec”.

Participanţii la activitate au fost elevii din clasa I de la Şcoala Gimnazială Romulus Cioflec din comuna Vâlcele, coordonaţi de înv. Violeta Buftea.

Scopul activităţii a fost familiarizarea copiilor cu activitatea lui Romulus Cioflec, cunoaşterea Casei Memoriale în rândul elevilor din Vâlcele într-un mod interactiv şi plăcut. Turul ghidat în Casa Memorială a cuprins identificarea scriitorului şi a familiei în imaginile de epocă, descrierea obiectelor de patrimoniu care au aparţinut scriitorului,  urmat de turul tactil al expoziţiei „Simte literatura”.

A doua parte a activităţii a cuprins prezentarea generală a locurilor unde a călătorit Romulus Cioflec prin intermediul unei prezentări realizată de muzeograful M.N.C.R Adela Kovács. Elevii au desenat câteva elemente preferate, inspiraţi de imaginile vizionate. Un interes deosebit au suscitat în rândul elevilor diversele jocuri de cuvinte şi jocuri de limbaj, ocazie cu care şi-au îmbogăţit vocabularul.

Activităţile educative realizate la Casa Memorială Romulus Cioflec, implementate de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, reprezintă o alternativă la educaţia formală din cadrul şcolii, venind în întâmpinarea nevoilor de comunicare ale elevilor prin educaţie literară cu mijloace interactive şi multimedia.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.