ACTUALITATE 1 iunie 2011

Ziua copilului în judeţul Covasna

de Covasna Media | 60 vizualizări
La CNMV... Să fii copil e un lucru serios!” Acest refren al unui binecunoscut cântec a fost pe deplin demonstrat de elevii ciclului primar de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. E un lucru serios să studiezi, să scrii, să citești, să rezolvi, să… Dar cel puțin la fel de serios este să faci și exerciții fizice, să faci mișcare. Pe 1 iunie elevii au dansat în curtea școlii în fiecare pauză pe melodii ritmate, au asistat

La CNMV...

Să fii copil e un lucru serios!” Acest refren al unui binecunoscut cântec a fost pe deplin demonstrat de elevii ciclului primar de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. E un lucru serios să studiezi, să scrii, să citești, să rezolvi, să…

Dar cel puțin la fel de serios este să faci și exerciții fizice, să faci mișcare. Pe 1 iunie elevii au dansat în curtea școlii în fiecare pauză pe melodii ritmate, au asistat la activitățile desfășurate de Jandarmeria Română cu ocazia Zilei Porților Deschise, au creat și distribuit fluturași cu diferite mesaje pen tru conducătorii auto aflați în trafic, în colaborare cu Poliția rutieră, și au participat la întrecerile sportive organizate pentru ei.

Elevii claselor I și a II-a au participat la un concurs de alergare. Cu toate că sunt cei mai mici elevi ai noștri nu însemnă că nu au fost ambițioși și luptători. Cei mai mari, de a III-a și a IV-a, la un campionat de minifotbal: Cupa 1 Iunie 2011. Organizat de către înv. Valeria Păcală și Mihai Sebastian Banciu, campionatul a antrenat în luptă șase echipe care au uimit prin implicarea lor activă și efectivă.

Un număr impresionant de spectatori – elevi, cadre didactice, părinți – au făcut ca această competiție să aibă o puternică încărcătură emoțională. Și pentru ca întrecerea să fie „un lucru serios”, elevii au fost recompensați cu aplauze, diplome, medalii și cupa 1 Iunie 2011.

Toți elevii participanți la cele două competiții sportive merită felicitări, pentru că toți au fost la înălțime.

Mulțumim tuturor elevilor, cadrelor didactice, părinților, catedrei de Educație fizică de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” pentru colaborare și, nu în ultimul rând sponsorului nostru pentru medaliile și trofeele oferite.

Prof. Mihai Sebastian Banciu

 

La Şcoala „Mihail Sadoveanu” din Întorsura

O zi specială, mult aşteptată atât de cei mici cât şi de cei mari. Şcoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului a hotărât să marcheze sărbătoarea Zilei Copilului înlocuind clasicele ore de curs, bucuria tuturor elevilor, printro serie de activităţi dintre cele mai atractive.

Cadrele didactice ale claselor I C şi a II-a B, Alina Bocîrnea respective Letiţia Ola au decis să înceapă seria activităţilor într-o manieră aparte şi anume organizând un concurs de cultură generală legat de materiile de bază: limba română şi matematica.

Preţ de un ceas, mai bine de 30 de mici elevi au răspuns la întrebări despre operele lui Ion Creangă, Mihai Eminescu şi au găsit soluţii pentru probleme la matematică. Conform ca drelor didactice care au coordonat mini concursul, punc tajul final nu a contat, importantă a fost întâlnirea în sine, schimbul de experienţă între clase şi totodată cei mici au reuşit să repete lecţii deja învăţate, într-o manieră plăcută. Cele două clase s-au alăturat apoi altora din „Mihail Sadoveanu” şi au mers împreună într-o mică excursie în zona camping, unde cei mici s-au jucat şi s-au întrecut în probe care mai de care mai haioase, „Ştafeta năzdrăva ni lor”, „Ferestrele”, „Ştafeta coşului cu ouă”. În tot acest timp, clasele care au rămas la „Mihail Sadoveanu” au început programul activităţilor, deschiderea festivă fiind marcată printr-un inedit dans sportiv. Elevii înscrişi la competiţie, extrem de emoţionaţi şi nerăbdători s-au pregătit temeinic pentru probele desfăşurate în curtea şcolii şi în sala de sport: şah, minifotbal, minibaschet, tenis de masă, concurs de orientare sau concurs de desene pe asfalt cu tematica „Un copil fericit” sunt doar câteva dintre probele la care au participat prichindei.

La miezul zilei a avut loc premierea, juriul format din cadrele didactice a oferit tuturor copiilor diplome şi premii pentru rezultatele obţinute şi pentru participare, aşadar nimeni nu a plecat nepremiat de la întrecerile organizate. Ghiduşiile celor mici şi buna dispoziţie creată au făcut din aceste competiţii un success total.

Andreea Dabija Kelemen

 

„Zâmbet dulce“

Zâmbete timide într-o toridă zi de vară însoţite de îngheţată şi dulcuri. O zi frumoasă şi specială petrecută alături de copiii romi din Belin. Asociaţia Tara Umanitas, cu sprijinul Prima Ice, D-toys şi Bon Sweet Bon au împărţit dulciuri, îngheţată şi baloane copiilor romi din Belin. Ceva dulce, ceva rece şi ceva care inevitabil te face să zâmbeşti: clovni şi baloane pentru cea mai „inocentă“ zi din an, Ziua Copilului.

„Aşa cum v-am obişnuit, suntem prezenţi în viaţa lor cu sprijinul reprezentantului comunităţii rome, Sandu Racolţa, cu care ne dorim o colaborare la fel de bună şi pe viitor având în vedere că Asociaţia Tara Umanitas îşi îndreaptă atenţia cu precădere spre educarea şi integrarea acelei categorii defavorizate“, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei, Ana Maria Vrencsan.

 

Porţi deschise la Poliţie, Jandarmi şi Pompieri

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.