ACTUALITATE 20 iulie 2021

Zero – incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ

de Agerpres | 985 vizualizări

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Covasna a ajuns la zero, nemaiexistând nicio persoană infectată cu noul coronavirus, a informat, luni, Direcţia de Sănătate Publică.

Ultimul caz activ a fost înregistrat în localitatea Ghelinţa, iar, potrivit datelor postate luni pe pagina de internet a DSP, în prezent cele 45 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ nu mai există nicio persoană diagnosticată cu COVID-19, ceea ce reprezintă o premieră de la începutul pandemiei.

Ca urmare a scăderii drastice a incidenţei cazurilor de COVID-19 şi a interesului pentru vaccinare, centrele de imunizare din judeţ se închid sau se reorganizează, a declarat pentru AGERPRES, şeful DSP Covasna, Agoston Laszlo.

Acesta a menţionat că s-a luat decizia închiderii centrului de vaccinare din incinta ştrandului municipal din Sfântu Gheorghe, dar rămâne în continuare deschis centrul din strada Daliei, aflat în incinta sediului Direcţiei de Asistenţă Socială, care va avea program de lucru prelungit, fiind deschis între orele 8,00 şi 20,00.

Celelalte patru centre de vaccinare din judeţ, respectiv din Baraolt, Covasna, Târgu Secuiesc şi Brădet-Întorsura Buzăului vor funcţiona cu program redus, între orele 8,00 şi 14,00.

Agoston Laszlo a mai spus că, în medie, aproximativ 100-150 de persoane se prezintă zilnic pentru vaccinare, majoritatea pentru rapel. În aceste condiţii nu se mai justifică un program extins, însă persoanele care vor să se vaccineze o pot face în oricare centru din judeţ.

În plus, mai sunt echipele mobile care se deplasează în judeţ în funcţie de solicitările pe care le primesc.

Potrivit celor mai recente date postate pe pagina de internet a Prefecturii Covasna, de la debutul pandemiei, la nivel judeţean s-au raportat 8.557 cazuri de COVID-19.

Până acum, în judeţ s-au administrat peste 76.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, dintre care peste 32.000 sunt rapeluri.

Cea mai mare rată de vaccinare este în municipiul Sfântu Gheorghe (circa 23%), urmat de oraşul Covasna (circa 20%), iar la polul opus se află localităţile Belin, Vâlcele şi Turia, sub 5%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.