ACTUALITATE 25 octombrie 2013

Zeci de oameni au participat la protestul Cartel Alfa

de Covasna Media | 79 vizualizări

Oamenii au cerut măsuri de protecție în muncă și modificarea Codului Muncii

În jur de 70 de persoane au pichetat joi Prefectura Covasna, în cadrul protestului anunțat de Cartel Alfa. La manifestare au luat parte angajați din mai multe domenii, sindicaliști care fac parte din Cartel Alfa ori s-au afiliat protestelor inițiate de acesta, în baza unor legi speciale. Astfel, la acțiune au participat reprezentanți ai diverselor ramuri de muncă, printre care unii din Sănătate, Administrație ori chiar societăți comerciale.

Protestul de la Sfântu Gheorghe face parte din seria celor inițiate de Cartel Alfa la nivel național, în vederea obținerii unor schimbări și drepturi pentru angajații din România. Astfel, în lista de revendicări înregistrată la Prefectură s-a arătat că se dorește regândirea și modificarea Legii Dialogului Social și modificarea Codului Muncii adoptat în 2011 – care, susțin sindicaliștii, a avut un efect negativ asupra drepturilor lucrătorilor şi parteneriatului social, deteriorând relaţiile de muncă, blocând negocierile colective și ducând la o degradare evidentă a siguranței locurilor de muncă.

Protestatarii s-au plâns de salariile mici, în neconcordanță cu realitățile economice, cerând majorarea salariului minim pe economie la 1.000 de lei din 2014. În plus, au mai cerut măsuri de îmbunătățire în Sănătate și în restul serviciilor publice. Oamenii au spus că așteaptă de la Guvernanți o regândire a sistemului fiscal și taxe mai mici pentru angajatori, pentru a le permite acestora creșterea salariilor și evitarea evaziunii fiscale.

Din 1 octombrie, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa organizează o acţiune de protest de lungă durată, care constă din proteste zilnice la nivel de prefecturi, partide politice, guvern. Astfel, în ţară, în fiecare zi, câte două filiale ale confederaţiei vor organiza pichete în faţa prefecturilor. În Bucureşti va avea loc în fiecare săptămână un pichet în faţa sediului Guvernului, în ziua şedinţei de Guvern.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.