ACTUALITATE 18 martie 2010

Zeci de evenimente în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 245 vizualizări
19mar2010-zsfBugetul celei de-a 19-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe, care se va desfăşura între 18 şi 25 aprilie, a fost stabilit la 600.000 de lei. Suma este aceeaşi pe care Zilele au avut-o la dispoziție la ediția din 2009, organizatorii primind din partea Primăriei 300.000 de lei, cealaltă jumătate trebuind a fi realizată din evenimentele sărbătorii. Unul dintre organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe, Grubisics Levente, a

19mar2010-zsfBugetul celei de-a 19-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe, care se va desfăşura între 18 şi 25 aprilie, a fost stabilit la 600.000 de lei. Suma este aceeaşi pe care Zilele au avut-o la dispoziție la ediția din 2009, organizatorii primind din partea Primăriei 300.000 de lei, cealaltă jumătate trebuind a fi realizată din evenimentele sărbătorii.

Unul dintre organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe, Grubisics Levente, a prezentat ieri propunerea finală pentru programul Zilelor, aceasta putând fi modificată în caz de nevoie.

Zilele oraşului vor începe duminică, 18 aprilie, printr-un concert de deschidere susținut la orgă de Varnus Xaver, la Biserica Catolică. Ziua de 19 aprilie va debuta cu cea de-a doua ediție a Întâlnirii Păpuşarilor, în cadrul căreia se vor susține nenumărate reprezentații de teatru de păpuşi, iar seara, cu începere de la ora 19, în sala mare a Teatrului va avea loc premiera spectacolului „Copiii Soarelui” de Maxim Gorkij, în regia lui Zakarias Zalan. Următoarele zile sunt dedicate tot artelor - ziua de marți cuprinzând o suită se spectacole de teatru atât de păpuşi cât şi piese destinate publicului matur, în limbile română şi maghiară. Pe 22 aprilie, la Casa Căsătoriilor va avea loc „Nunta de Aur”, o întâlnire a cuplurilor care au ajuns la 50 de ani de căsnicie, iar vineri, în Parcul Central Elisabeta, iubitorii dansului vor putea participa la cursuri de dansuri renascentististe.

Sâmbătă, pe 24 aprilie, ASIMCOV organizează în fața Restaurantului Park un concurs de gătit, iar romii din Orko se întâlnesc la o masă rotundă la care vor analiza „Soarta romilor”. Seara va aduce „Competiția de aruncat cu telefonul mobil”, în fața Restaurantului Tribel, în aceeaşi locație urmând să aibă loc concursul „Se caută cel mai puternic om din Sfântu Gheorghe”.

Ziua de duminică va cuprinde prepararea unui bou la proțap - Restaurantul Park, decernarea Premiilor Pro Urbe - Sala Albastră a Bibliotecii Județene, probe de forță prin tractarea unui camion - Restaurantul Tribel. Tot duminică va avea loc „Olimpiada mustăților”, care anul trecut s-a bucurat de o mare popularitate în rândul publicului.

Ultimele trei zile ale Zilelor oraşului vor fi marcate de nenumărate concerte - cele mai aşteptate fiind cele susținute de Bad Boys Blue, Puya şi Compact, piese de teatru, dansuri moderne, dansuri populare, competiții şi recitaluri folclorice.

Monica Vajna

Foto: sfantugheorgheinfo.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eu, 19 martie 2010
Si puya va canta pe scena mare din oras sau printr-un club ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.