ACTUALITATE 19 mai 2009

Zeci de echipe se vor întrece la preparat cârnaţi

de Covasna Media | 302 vizualizări
La Zilele Turismului Covăsnean este aşteptat să participe şi ministrul turismului, Elena Udrea

Cel mai mare concurs de preperat cârnaţi din judeţul Covasna, Parada Cârnaţilor, organizat în cadrul Zilelor Turismului Covăsnean a atras până în prezent 35 de echipe din ţară şi din străinătate care s-au înscris în competiţie. Evenimen tul va avea loc între 22 şi 24 mai, ministrul turismului, Elena Udrea fiind aşteptat să participe la o conferinţă internaţională despre natură precum şi la Parada Cârnaţilor.

La Zilele Turismului Covăsnean este aşteptat să participe şi ministrul turismului, Elena Udrea

Cel mai mare concurs de preperat cârnaţi din judeţul Covasna, Parada Cârnaţilor, organizat în cadrul Zilelor Turismului Covăsnean a atras până în prezent 35 de echipe din ţară şi din străinătate care s-au înscris în competiţie. Evenimentul va avea loc între 22 şi 24 mai, ministrul turismului, Elena Udrea fiind aşteptat să participe la o conferinţă internaţională despre natură precum şi la Parada Cârnaţilor.

Potrivit directorului Asociaţiei Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, deocamdată la Paradă s-au înscris 35 de echipe, dar lista este deschisă, o noutate în acest an fiind un concurs de preparat cârnaţi destinat tinerilor şi celor mici.

Totodată, la Zilele Turismului Covăsnean, ediţia a IX-a, este aşteptată şi participe şi Elena Udrea, în calitate de ministru al Turismului. Aceasta ar urma să participe la conferinţa internaţională de vineri, de la Mestecănişul de la Reci, pe tema „Omul şi natura – armonia verde”.

De asemenea, Elena Udrea este aşteptată şi la concursul de preparat cârnaţi după reţete tradiţionale, împreună cu fostul ministru UDMR al dezvoltării, Borbely Laszlo.

Parada Cârnaţilor atrage anual sute de turişti din ţară şi din străinătate, fiind punctul forte al Zilelor Turismului Covăsnean. Concursul are loc sâmbătă, la Sala de Sport din strada Vânătorilor, şi la acesta participă nu doar bucătari pricepuţi, dar şi amatorii şi curioşii în prepararea cârnaţilor.

Echipele înscrise trebuie să achite o taxă de participare, iar în schimb vor primi membrană pentru umplerea cârnaţilor, carne şi vase pentru preparat, urmând ca restul ingredientelor şi condimentele să fie asigurate de participanţi. Juriul format din specialişti, bucătari şi oameni de afaceri va analiza câte o bucată de cârnat de 50 de centimetri şi va premia nu doar gustul acestuia, dar şi modul de prezentare. La ediţiile anterioare participanţii s-au întrecut în a amenaja mese bogate, decorate cu slănină, legume proaspete şi plăcinte, colorate cu flori de primăvară şi udate cu ţuică, pălincă şi vin.

Zilele Turismului Covăsnean sunt organizate de ASIMCOV, Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Covasna şi Consiliul Local Sf.Gheorghe.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.