ACTUALITATE 28 februarie 2017

Workshop Cantus Mundi pentru dirijorii de cor la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 555 vizualizări

Workshop-ul de dirijat coral ajunge în această primăvară la Sfântu Gheorghe. În perioada 3-5 martie, o echipă de formatori Cantus Mundi va susține în acest oraș primul modul dintr-o sesiune amplă de pregătire, aflată în desfășurare la nivel național. Workshop-ul va fi prezentat de Anna Ungureanu (Dirijorul Principal al Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”) împreună cu Simona Haideu, Teodora Jaworski (membre ale celebrului ansamblu coral) și Crina Țurcanu (Consilier Artistic al Programului Național Cantus Mundi).

Cursul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și cunoștințele pentru înființarea și coordonarea unui cor. De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, până la teorie muzicală, practică dirijorală, noțiuni care țin de interpretare, stil muzical și psihologia copilului, sesiunile de formare oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei adevărate revoluții muzicale în domeniul cântului coral - toate acestea, la inițiativa dirijorului Ion Marin.

Workshop-ul de la Sfântu Gheorghe se va desfășura în incinta Liceului de Artă “Plugor Sándor”. Participarea este gratuită, în baza completării online a formularului de înscriere, disponibil pe bit.ly/VreauSaFiuDirijorCantusMundi, cu minim 2 zile înainte de data cursului.

Simultan cu evenimentul de la Sfântu Gheorghe are loc și workshop-ul de la Timișoara. Sesiuni de formare similare vor fi disponibile și publicului din Cluj-Napoca și Focșani (10-11 martie), Constanța și Râmnicu Sărat (17-18 martie), Baia Mare și Drobeta Turnu Severin (24-25 martie) și Arad (5-6 mai). Diploma oferită fiecărui participant la sfârșitul workshop-ului este atât un act util pentru profesie, cât și o amintire prețioasă. Interacțiunea continuă, apoi, pe platforma Cantus Mundi, care poate fi accesată la www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, precum și de facilități disponibile exclusiv dirijorilor de cor.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi. La 100 de ani de la Marea Unire, Programul Național Cantus Mundi, desfășurat de Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", își propune să existe coruri în fiecare școală din România.

Biroul de presă,

Programul Național Cantus Mundi

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.