ACTUALITATE 14 mai 2009

Weekend creativ la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

de Covasna Media | 464 vizualizări
Noaptea Muzeelor va fi marcată şi în acest printr-un program variat

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) a pregătit pentru acest weekend o serie de evenimente pentru a marca şi în acest an Noaptea Muzeelor, adresându-se tuturor categoriilor de public. Cu mic, cu mare, toţi cei dornici să-şi petreacă timpul liber în ritmul muzicii şi să se distreze sunt aşteptaţi să participe la atelierele creative susţinute de angajaţii Muzeului. Sâmbătă, vizitatorii pot participa la un atelier de arheologie în cadrul căruia să afle tainele

Noaptea Muzeelor va fi marcată şi în acest printr-un program variat

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) a pregătit pentru acest weekend o serie de evenimente pentru a marca şi în acest an Noaptea Muzeelor, adresându-se tuturor categoriilor de public. Cu mic, cu mare, toţi cei dornici să-şi petreacă timpul liber în ritmul muzicii şi să se distreze sunt aşteptaţi să participe la atelierele creative susţinute de angajaţii Muzeului. Sâmbătă, vizitatorii pot participa la un atelier de arheologie în cadrul căruia să afle tainele modelajului din lut sau despre restaurarea de vase ceramice, în plus mai este organizat şi un atelier de etnografie - cusături populare, înşirare de mărgele şi altele. Toate acestea au loc în cadrul cercului „Tradiţie şi modernitate”, între orele 10:00 şi 17:00.

Seara de sâmbătă se va încheia într-un mod mai deosebit, fiind o seară dedicată atât prietenilor apropiaţi ai Muzeului, cât şi tuturor iubitorilor de muzică de calitate. De la ora 17, la MNCR începe Serata Muzicală, compusă din recitaluri susţinute de elevii Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu-Gheorghe şi artişti locali, interpreţi vocali şi instrumentali.

Potrivit muzeografului PR al MNCR, Andrea Deak, programul va fi unul variat, conţinând melodii clasice, interpretate la vioară, melodii din folclorul tradiţional, interpretate la instrumente tradiţionale, melodii nemuritoare - clasicele „evergreen”-uri din repertoriul naţional şi universal, dar şi melodii contemporane pe ritmuri de chitară.

Şi dacă tot mergeţi la MNCR, expoziţia „Povestea târgului” poate fi vizitată în continuare, sâmbătă, între orele 09:00 – 24:00, duminică, între orele 10:00 – 18:00 şi luni, între orele 9:00 – 17:00.

Partenerul Muzeului în organizarea evenimentului este Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni” din Sf. Gheorghe, iar participarea la activităţile organizate în cadrul acestei manifestări este gratuită.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.