ACTUALITATE 11 aprilie 2010

Week-end plin pentru pompierii din judeţ

de Covasna Media | 444 vizualizări
12apr2010-focVineri la prânz, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Mihai Viteazul'' al Judeţului Covasna a fost anunţat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Sânzieni. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale Secţiei de Pompieri Tg. Secuiesc care împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sânzieni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea

12apr2010-focVineri la prânz, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Mihai Viteazul'' al Judeţului Covasna a fost anunţat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Sânzieni.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale Secţiei de Pompieri Tg. Secuiesc care împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sânzieni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

În urma incendiului au ars acoperişul bucătăriei de vară pe o suprafaţă de aproximativ 6 mp, două dulapuri aflate în incinta bucătăriei, acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de circa 72 mp, materiale textile şi hârtia depozitate în podul casei.

Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic generat de  coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Sâmbătă la prânz, un echipaj de descarcerare al Secţiei de Pompieri Tg. Secuiesc a intervenit la un accident rutier produs pe DC 4, km 6+500 m, pe raza localităţii Alungeni. La momentul sosirii s-a constatat că un autoturism Dacia 1310 era răsturnat în urma coliziunii cu un copac, iar conducătorul auto T.M. (53 ani) era decedat. Pompierii au descarcerat victima cu ajutorul mijloacelor specifice.

Autoturismul înmatriculat pe raza judeţului Covasna a fost avariat în proporţie de aproximativ 80%.

Tot sâmbătă, patru echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Chichiş şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ozun au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Chichiş. În urma apelului primit de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Mihai Viteazul'' al Judeţului Covasna, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă s-au deplasat de urgenţă la faţa locului unde au constatat că ardea podul casei confecţionat din grinzi din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 140 mp şi acoperişul cu învelitoare de tablă, cu posibilităţi de propagare la întreaga casă.

Pe perioada intervenţiei s-a remarcat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ozun care a asigurat o parte din alimentarea cu apă a autospecialelor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Intervenţia propriu - zisă a durat aproximativ două ore, iar cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic produs generat de burlanul metalic de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE  ŞI  RELAŢII  PUBLICE

Slt. Cocerhan Maria-Veronica

Foto: ISU Covasna

Teme articol: pompieri ISU incendiu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.