ACTUALITATE 9 august 2016

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară. Prognoza meteo pentru miercuri și joi

de Covasna Media | 105 vizualizări

MIERCURI. Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară la amiază în zona de câmpie a Olteniei și Munteniei, unde și disconfortul termic va fi în creștere, informează ANM. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 14 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local în zona montană și pe spații restrânse îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar în cursul nopții, în vest și nord-vest.

Vor fi condiții de grindină, iar punctiform cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp.În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici. Minimele termice vor fi cuprinse între 15 și 21 de grade, mai scăzute, spre 10 grade, în depresiunile Carpaților Orientali, dar și mai ridicate pe litoral.

JOI. Vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului care, izolat vor lua aspect de vijelie. Vor fi căderi de grindină și pe arii restrânse, în special în zona Carpaților Orientali și Meridionali, se vor cumula cantități de apă în jurul a 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala, în cursul zilei în vestul, centrul și nordul țării, iar noaptea, îndeosebi în regiunile estice, centrale și sudice. Valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de ziua precedentă în regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni răcoroasă pentru această perioadă, în timp ce în sud și sud-est se va menține călduroasă, local caniculară în orele amiezii, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19...20 de grade în vest și nord și 35...37 de grade în sudul și estul Munteniei și în partea continentală a Dobrogei. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 20 de grade, mai ridicate pe litoral până spre 23 de grade.

Teme articol: meteo vreme canicula prognoza
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.