ACTUALITATE 29 august 2012

Vor fi reluate acțiunile de alungare a ciorilor

de Covasna Media | 43 vizualizări

Dat fiind faptul că acțiunea de gonire a ciorilor din toamnă a fost un succes, Asociația „Rara Avis” va începe o nouă astfel de campanie. În primă fază vor avea loc două acțiuni: joi seara între orele 8:30 și 10, apoi vineri între 10 și 11 seara cei de la Rara Avis vor încerca să alunge păsările prin mijloace acustice și sonore, iar spre mijlocul lunii septembrie și în luna octombrie vor fi alte câteva astfel de acțiuni.

Potrivit spuselor președintelui Asociației „Rara Avis”, Kelemen László, în Sfântu Gheorghe trăiesc în jur de 1.000 de exemplare de ciori. Spre deosebire de anii trecuți, când aceste păsări erau prezente în oraș mai ales pe timpul iernii, acum „ne putem bucura” de păsări care din cauza unor boli sau de lene nu au zburat cu stolurile din care făceau parte și au rămas în oraș. Aici și-au făcut cuiburi, au clocit ouă și astfel numărul lor a crescut.

Păsările însă nu trăiesc doar în Parcul Central Elisabeta, mai nou s-au mutat și pe blocurile de pe bulevardul 1 Decembrie 1918. Kelemen László spune că vor să îndepărteze ciorile de aici prin distrugerea cuiburilor împreună cu locatarii din blocurile vizate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 7 ore, 27 minute

Concert Mozart

Acum 8 ore, 12 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.