ACTUALITATE 25 martie 2015

„Vocea jazz-ului românesc” va concerta pe 25 aprilie la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 202 vizualizări

Solista de jazz Luiza Zan pregăteşte două turnee şi două lansări de albume

Cântăreaţa de jazz Luiza Zan, care va concerta luna viitoare la Sfântu Gheorghe într-un spectacol organizat de Asociaţia de tineret „Ecou” sub genericul „Saint George Jazz Night”, pregăteşte două turnee şi două lansări de albume în ţară şi străinătate.

„Unul dintre albume îl voi lansa în România şi unul în Ungaria. Pregătesc, de asemenea, două turnee mari şi un concert foarte important în vară pentru care muncesc zi de zi. (...) Sunt după o pauză destul de lungă de activitate şi sunt în curs de a da startul unor proiecte foarte mari. Sper ca unele dintre ele să poată fi văzute şi de publicul din Sfântu Gheorghe”, a declarat Luiza Zan.

Despre spectacolul „Saint George Jazz Night”, programat pe 25 aprilie la Sfântu Gheorghe, în care va cânta împreună cu un alt cunoscut solist de jazz, Jimmy Cserkesz, Luiza Zan a menţionat că va fi unul excepţional. Pe scenă vor mai urca trupele Snaps Vocal Band şi Session Jazz Band din Sfântu Gheorghe, din care fac parte sora şi tatăl lui Jimmy.

„Un concert epuizant, a cânta cu Jimmy Cserkesz cere un aport energetic superior, el dă pe scenă absolut tot ce are la capitolul energie interioară şi publicul se consumă şi fizic şi emoţional în timpul concertului. Vom cânta nu ştiu dacă să-i spun jazz, pentru că întotdeauna am cu Jimmy discuţia asta pe tema genului, a stilului. Cântăm muzică liberă, vor fi coveruri, piese cunoscute, dar făcute în formula asta de chitară şi voce, ceva percuţii, deci stilul inconfundabil al lui Jimmy şi cu partea mea de jazz clasic şi improvizaţie şi etno. (...) Abia aştept acest concert, mai ales că am fost martoră la o singură repetiţie a formaţiei Snaps, i-am surprins repetând şi am rămas foarte plăcut impresionată şi abia aştept să vadă şi publicul ce au pregătit. Nu ştiu dacă toate piesele sunt noi, dar ce am auzit nou este şocant, acesta este cuvântul potrivit, nu se cântă la noi aşa ceva”, a mai spus Luiza Zan.

Solistă, compozitoare, textieră şi profesoară de muzică, Luiza Zan a fost supranumită „vocea jazz-ului românesc”. S-a născut în urmă cu aproape 35 de ani la Tulcea într-o familie de muzicieni, a urmat Conservatorul la Iaşi, iar de-a lungul timpului a câştigat numeroase premii la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care premiul I la Festivalul „Cerbul de Aur” de la Braşov în anul 2004.

Managerul de proiecte al Asociaţiei de tineret „Ecou”, Mădălin Guruianu, a declarat că spectacolul „Saint George Jazz Night” va avea o durată de trei ore şi va fi special şi pentru că îi va reuni pentru prima dată pe aceeaşi scenă pe cei trei solişti din familia Cserkesz: Jimmy, Emese şi tatăl lor, Béla.

„Tatăl meu a împlinit 65 de ani, din care 40 a cântat şi are şi formaţia lui, Session Jazz Band, iar fratele meu, Jimmy stă la Bucureşti şi cam demult nu a mai fost la Sfântu Gheorghe să cânte. Ne-am gândit să facem un eveniment la care să cântăm noi, toţi trei din familia Cserkesz. Fiecare are formaţia lui şi cântăm stiluri de jazz diferite, clasic, gospel şi modern şi sperăm să fie un concert reuşit”, a declarat Emese, solistă în trupa Snaps Vocal Band.

„Saint George Jazz Night” va fi primul spectacol din acest an marca „Ecou”. Cel de-al doilea, „La Belle Musique Française” programat pe 28 aprilie, va reuni câteva dintre cele mai frumoase melodii franţuzeşti din toate timpurile, într-un spectacol realizat de muzicieni, actori şi artişti plastici. Principalii protagonişti vor fi Monica Opra, o apreciată solistă şi profesoară de muzică din Sfântu Gheorghe, şi orchestra „Castellani”, formată din 16 instrumentişti, membri ai Filarmonicii din Braşov. Monica Opra a declarat că a ales cele mai cunoscute melodii din repertoriul lui Edit Piaf, Joe Dassin, Mireille Mathieu, Dalida, Zaz, Lara Fabian şi Patricia Kaas, care vor fi orchestrate într-o manieră inedită şi interpretate într-un stil personal.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.