ACTUALITATE 9 iunie 2010

Vechiul director al Gărzii de Mediu Covasna a fost repus în funcţie

de Covasna Media | 513 vizualizări
Primele măsuri: plăcuţe bilingve pe birouri şi instituţie Inginerul chimist Kovacs Istvan a revenit pe funcția de director coordonator al Gărzii de Mediu Covasna, după ce în 2009 fusese înlocuit de către Dan Suciu, din partea PD-L, acesta din urmă demisionând din funcție în luna ianuarie a acestui an. Revenirea a fost anunțată de preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care l-a prezentat pe Kovacs ca fiind un specialist care şi-a dovedit profesionalismul de-a lungul timpului.

Primele măsuri: plăcuţe bilingve pe birouri şi instituţie

Inginerul chimist Kovacs Istvan a revenit pe funcția de director coordonator al Gărzii de Mediu Covasna, după ce în 2009 fusese înlocuit de către Dan Suciu, din partea PD-L, acesta din urmă demisionând din funcție în luna ianuarie a acestui an.

Revenirea a fost anunțată de preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care l-a prezentat pe Kovacs ca fiind un specialist care şi-a dovedit profesionalismul de-a lungul timpului.

Printre primele măsuri luate de Kovacs Istvan la Garda de Mediu, şi anunțate prin vocea lui Tamas Sandor, se numără amplasarea în perioada imediat următoare a unor plăcuțe bilingve pe birouri şi instituție, astfel încât denumirile să fie accesibile atât cunoscătorilor de limba română cât şi celor de limba maghiară.

În ceea ce priveşte activitatea Gărzii de Mediu Covasna, Kovacs Istvan a declarat că aceasta se axează pe inspecții planificate de la centru şi tematici, acestea având legătură cu respectarea prevederilor în ceea ce priveşte poluarea, spațiile de depozitare a deşeurilor, rampe clandestine, cărățenia drumurilor ş.a.

„Comparativ cu alte județe, județul Covasna este unul curat, iar în ceea ce priveşte drumurile sau căile ferate nu avem probleme majore, care să justifice aplicarea de amenzi”, a explicat Kovacs.

Acesta a mai declarat că în Covasna există patru mari poluatori, care până în 2014 traversează o perioadă de conformare la normele europene, abia după acea perioadă putându-se aplica amenzi.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 9 iunie 2010
Daca deja existau aceste indicatoare, noul director putea sa inceapa cu altceva. Institutia in sine este destul de neprimitoare deci o schimbare a atmosferei este mai mult decat necesara.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.