ACTUALITATE 2 octombrie 2009

Vârstnicii, sărbătoriţi cu mici şi bere

de Covasna Media | 730 vizualizări
Aproape 250 de persoane au luat parte ieri la o întâlnire organizată de Asociaţia „Open Minds” din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

[singlepic=395,400,200,,left]Balul dedicat vârstnicilor s-a desfăşurat pe terasa Restaurantului Şugaş, pe acorduri ale muzicii anilor ‘70, participanţii servindu-se cu câte o bere şi patru mici, pe baza invitaţiilor primite din partea Asociaţiei. „Ne-am dorit ca prin această întâlnire, dedicată vârstnicilor şi organizată la terasa Şugaş, să refacă atmosfera existentă aici, în anii ‘70, când această terasă era în mare vogă. De aceea,

Aproape 250 de persoane au luat parte ieri la o întâlnire organizată de Asociaţia „Open Minds” din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Balul dedicat vârstnicilor s-a desfăşurat pe terasa Restaurantului Şugaş, pe acorduri ale muzicii anilor ‘70, participanţii servindu-se cu câte o bere şi patru mici, pe baza invitaţiilor primite din partea Asociaţiei.

„Ne-am dorit ca prin această întâlnire, dedicată vârstnicilor şi organizată la terasa Şugaş, să refacă atmosfera existentă aici, în anii ‘70, când această terasă era în mare vogă. De aceea, avem muzica acelor timpuri şi oamenii acelor timpuri, cu micii şi berea timpurilor actuale. Astfel, acţiunea cuprinde dansuri, competiţii de popularitate, anecdote - totul pentru o atmosferă de des tindere, în care oamenii să se simtă bine”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Dan Manolăchescu.

„Ne place, este foarte frumos, dar ar putea fi organizate şi mai des astfel de întâlniri”, ne-a spus Szekely Karoly, unul dintre participanţii la întâlnirea persoanelor vârstnice.

„Suntem pensionari, iar această acţiune ne place foarte mult. Noi avem mai multe asociaţii ale pensionarilor, care se interesează de apărarea intereselor noastre, cluburi, aşa că suntem toţi pentru unul şi unul pentru toţi (...). E frumos şi plăcut aici şi sunt atât de emoţionată de faptul că oraşul nostru are tineri care acordă atenţie vârstnicilor, aşa cum a făcut această Asociaţie”, ne-a spus şi Kovacs Terezia.

„Este foarte frumos ceea ce s-a organizat aici, am rămas surprins. Sunt multe persoane cu care m-am întâlnit aici şi astfel de acţiuni ar trebui să se organizeze cât mai des”, spune Constantin Albu, din Sfântu Gheorghe. După concursul de dans, cel mai antre nant moment al serii a fost o sârbă la care „tinerii“ de vârsta a treia au dansat neîntrerupt mai mult de 20 de minute.

Invitaţii nu au plecat fără un exemplar cu autograf din „Mituri ale Ţinutului Secuiesc“ de Dan Manolăchescu. Asociaţia „Open Minds“ mulţumeşte doamnei Albert Lucia şi domnilor Berszan Tibor, Kelemen Mihaly şi Dan Damian pentru sprijinul acordat.

Întâlnire şi cu prefectul Codrin Munteanu

O întâlnire cu persoanele vârstnice a avut, ieri, şi prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu. Aproximativ 50 de persoane s-au reunit, cu această ocazie, în grădina interioară a Prefecturii, unde Munteanu şi-a primit oaspeţii cu sucuri şi prăjituri. La întâlnire au luat parte inclusiv reprezentanţi ai veteranilor de război din Sfântu Gheorghe, toţi participanţii exprimându-şi aprecierile faţă de gestul prefectului, care de ziua lor, şia făcut vreme să-i primească la o mică şuetă, preţ de o oră.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 5 octombrie 2009
Remaracabilă poză. Arată exact cum se îmbogăţeşte clasa politică cu foşti analişti, deontologi şi ziarişti "independenţi" care învaţă repede de la mai-marii lor cum să intre pe sub citeste integral
denisa, 4 octombrie 2009
da,da,da ce frumos!!!pakt k se intampla doar odata la 5 ani,knd sunt alegerile prezidentiale sau alt fel de alegeri:)):)) nu mai stiti cum sa atrageti atentia ???dak chiar vreti sa faceti ceva pt citeste integral
Anddra, 3 octombrie 2009
Hmm..frumos..E bine sa stim ca cei varstnici nu au fost ingropati in negura timpului...e bine pentru ei ca se simt luati in seama..si totodata e de bun augur pentru "comunitate"..Bravo
Emanuel, 3 octombrie 2009
foarte bine zici crsti! ziua asta a varstnicilor..banuiesc ca nu s'a inventat anul acesta..prin urmare.. asociatiile puteau bine mersii sa organizeze astfel de manifestatii de caritate.. DAr noh noi citeste integral
Cristi VADUVA, 2 octombrie 2009
Frumoasa initiativa, dar sper sa fie in fiecare an, nu doar inainte de alegeri!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.