ACTUALITATE 14 iunie 2017

Vânătoare cu şoimi, expoziţie de ogari şi bucate vânătoreşti la Festivalul vânătorilor

de Agerpres | 1332 vizualizări

Vânătoarea cu şoimi şi expoziţia de ogari maghiari se numără printre principalele atracţii ale celei de-a VII-a ediţii a „Întâlnirii vânătorilor din Ţinutul secuiesc”, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Covasna.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, la Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe, care va găzdui „Academia de vânătoare”, şi va fi urmată de vernisajul expoziţiei de artă plastică a membrilor Asociaţiei pentru cultură vânătorească din Ungaria.

Întâlnirea vânătorilor va continua sâmbătă la Castelul Szentkeresztely din Arcuş, cu un concurs gastronomic, un târg de produse de artizanat cu specific vânătoresc şi o expoziţie de trofee. În parcul castelului va avea loc şi o expoziţie de ogari maghiari, o demonstraţie de vânătoare cu şoimi, o paradă a modei cu rochii pentru baluri vânătoreşti, precum şi concerte şi spectacole de dans, printre invitaţi numărându-se Fanfara 'Kovats Andras' din Reci, Ansamblul de dansuri „Haromszek” şi Ansamblul de suflători al Camerei Vânătorilor din Ungaria.

„Organizăm de şapte ani acest eveniment, pe rând, în unul dintre cele trei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş. (...) Este o zi festivă a celor care fac parte din breasla aceasta, iar de anul trecut a început un nou capitol în organizarea acestui eveniment, pentru că am introdus şi această 'Academie a vânătorilor', o zi de conferinţe, unde se pot discuta şi chestiuni profesionale, aspecte importante despre viitorul acestei profesii şi acestui sport, în acelaşi timp. (...) A doua zi avem un program care cred că o să intereseze foarte multă lume. (...) Proprietarul castelului de la Arcuş deţine şi el un teren de vânătoare în Africa şi nu pot decât să îi mulţumesc pentru promptitudinea cu care s-a oferit să intre în organizarea acestui eveniment şi să ne pună la dispoziţie acest spaţiu”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Vadon, Demeter János, unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, evenimentul se desfăşoară sub patronajul viceprim-ministrului Ungariei, Zsolt Semjén, al preşedintelui Asociaţiei vânătorilor din Ungaria, Csanyi Sandor, şi al contelui József Karolyi.

Demeter János a menţionat că József Karolyi a fost împuternicit să reprezinte Guvernul Ungariei în organizarea Expoziţiei Mondiale de Vânătoare, ce va avea loc în anul 2021 în ţara vecină.

„Va fi o expoziţie mondială de vânătoare şi de protecţie şi gospodărire a vânatului, iar prezenţa contelui József Karolyi în judeţul Covasna este importantă pentru că vrem să avem din timp discuţii cu el despre organizarea standului României şi al Ţinutului Secuiesc, dacă acest lucru va fi posibil, pentru că în această manieră s-ar putea să atragem mai mult interes pentru România şi pentru zona noastră, în acest caz”, a mai spus Demeter János.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.