ACTUALITATE 24 ianuarie 2010

Valentin Ionaşcu - noul subprefect al judeţului

de Covasna Media | 442 vizualizări
El este în prezent director APIA şi a condus Direcţia Silvică Covasna 25ian2010-ionascuUnul dintre cele două locuri de subprefecţi ai judeţului Covasna care revin PD-L şi-a găsit ocupantul, în persoana directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), Valentin Ionaşcu. Anunţul a fost făcut vineri de către vicepreşedintele PD-L, George Scripcaru, care a declarat cu ocazia unei întâlniri a producătorilor de sfeclă şi cartofi din ţară, organizată la Târgu-Secuiesc, că viitorul

El este în prezent director APIA şi a condus Direcţia Silvică Covasna

25ian2010-ionascuUnul dintre cele două locuri de subprefecţi ai judeţului Covasna care revin PD-L şi-a găsit ocupantul, în persoana directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), Valentin Ionaşcu.

Anunţul a fost făcut vineri de către vicepreşedintele PD-L, George Scripcaru, care a declarat cu ocazia unei întâlniri a producătorilor de sfeclă şi cartofi din ţară, organizată la Târgu-Secuiesc, că viitorul subprefect se află în sală şi se numeşte Valentin Ionaşcu.

Vicepreşedintele PD-L a amintit că Valentin Ionaşcu este un profesionist care a trecut prin domeniile silvic şi agricol şi în aceste condiţii evident va deveni unul dintre susţinătorii acestui domeniu.

Valentin Ionaşcu este director APIA de anul trecut şi a mai ocupat anterior postul de director al Direcţiei Silvice Covasna. El va fi coleg cu Ioan Ursache, celălalt subprefect al judeţului, de asemenea susţinut de PD-L. Postul de prefect a fost câştigat, conform înţelegerilor de la nivel naţional, de către UDMR, care l-a şi numit în post pe fostul subprefect György Ervin.

Cele două formaţiuni aflate la guvernare au cam trasat în mare listele cu noii directori de instituţii deconcentrate.

Astfel, preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a anunţat că îi vor menţine în funcţii pe directorii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică, unde şi înainte erau directori UDMR, dar au adus în faţă şi tineri, cum ar fi la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) - Gruman Robert, la Direcţia Agricolă - director general Konczey Csaba şi Orban Miklos unul dintre adjuncţi sau Csaky Arpad la Direcţia Arhivelor Naţionale. La Direcţia Judeţeană de Tineret îl vor repune în funcţie pe Tischler Ferencz, iar la AJOFM pe Kelemen Tibor. UDMR Covasna a analizat şi primit peste 100 de CV-uri pentru posturi în deconcentrate.

În privinţa posturilor PD-L, deocamdată din surse directorii care rămân în funcţie sunt la OPC - Rigo Magdalena, Angela Negoiţă director adjunct la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice, directorul adjunct de la ITM - Liliana Balmuş, directorul Direcţiei Silvice, Ioan Cosneanu, Ramon Grosos va fi numit adjunct la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Doru Toboltoc este propus la Unitatea pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie.

Reprezentanţii ambelor formaţiuni susţin că au luat şi iau în considerare profesionalismul oamenilor pe care îi vor nominaliza în funcţii.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Nini Fercu, 27 ianuarie 2010
Va felicit Domnule Valentin Ionascu. Sunteti cu adevarat un om de nadejde. Va doresc Mult Succes.
Razvan, 25 ianuarie 2010
Foarte buna numirea domnului Valentin Ionascu pe acest post. Cu adevarat un om cu caracter!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.