ACTUALITATE 23 februarie 2010

Vaccinarea contra cancerului de col uterin se extinde

de Covasna Media | 343 vizualizări
Până la mijlocul lunii februarie, în judeţ au fost vaccinate peste 400 de fete 23feb2010-vaccinCampania de vaccinare a fetelor împotriva virusului HP – cauzator de cancer de col uterin – se extinde astfel încât toate tinerele cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 de ani care vor dori să se imunizeze vor putea face acest lucru gratuit, prin medicii de familie sau la cabinetele școlare. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului, până în data de 16 februarie fuseseră vaccinate în Covasna 420 de fete

Până la mijlocul lunii februarie, în judeţ au fost vaccinate peste 400 de fete

23feb2010-vaccinCampania de vaccinare a fetelor împotriva virusului HP – cauzator de cancer de col uterin – se extinde astfel încât toate tinerele cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 de ani care vor dori să se imunizeze vor putea face acest lucru gratuit, prin medicii de familie sau la cabinetele școlare.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului, până în data de 16 februarie fuseseră vaccinate în Covasna 420 de fete între 12 și 24 de ani, iar ministerul a decis extinderea campaniei.

Pentru persoanele care au început viața sexuală, este recomandat ca înaintea vaccinului să fie efectuate un consult ginecologic și testul Papanicolau.

Vaccinarea contra acestui virus constă în administrarea a trei doze de vaccin – vaccinarea de bază, un rapel la două luni și altul la șase luni de la prima inoculare.

Potrivit ultimelor date, la nivelul județului Covasna se înregistrează anual în jur de 50 de noi cazuri de cancer de col uterin, iar în țară sunt 3.000 de cazuri anual. Din cele aproape 4.000 de cazuri tumorale din județ, 340 sunt cancer de col uterin, cifră considerată alarmantă.

Ana Sidon

Teme articol: vaccin col uterin cancer
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.