ACTUALITATE 8 iulie 2009

Vacanţe de criză

de Covasna Media | 179 vizualizări
Vara aceasta, gradul de ocupare în pensiunile din judeţ este de 50%, cu 30% mai puţin decât în anul precedent, principalul motiv al acestei scăderi fiind criza economică dar şi situaţia deplorabilă a drumurilor şi vremea nefavorabilă de până acum. Primarul comunei Turia, Daragus Attila, care este şi preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic Cultural (ANTREC) Covasna, a declarat că, deşi preţurile se încadrează în tipare, comparativ

Vara aceasta, gradul de ocupare în pensiunile din judeţ este de 50%, cu 30% mai puţin decât în anul precedent, principalul motiv al acestei scăderi fiind criza economică dar şi situaţia deplorabilă a drumurilor şi vremea nefavorabilă de până acum. Primarul comunei Turia, Daragus Attila, care este şi preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic Cultural (ANTREC) Covasna, a declarat că, deşi preţurile se încadrează în tipare, comparativ cu alte staţiuni din apropriere, pensiunile din judeţul Covasna au un plus de unicitate în ceea ce priveşte oferta gastronomică, care este alcătuită dintr-o îmbinare a specificului românesc, secuiesc, austriac şi cel unguresc. De asemenea, el a adăugat că turismul de weekend este tradiţional în judeţul Covasna, abia în august perioada prelungindu-se la 5-6 zile.

Dealtfel, începând cu luna iulie, se remarcă turişti din Ungaria şi majoritar din judeţele din sud, aceştia din urmă ajungând până la 95% din efectiv. Astfel, se poate zice că, pe lângă ştranduri şi mofete, atât de reprezentative judeţului, curăţenia şi lipsa poluării sunt doi factori în plus care atrag turiştii.

Totuşi, preşedintele Asociaţiei conchide că sunt şi părţi negative care nu sunt avute în vedere, cum ar fi starea proastă a drumurilor, şi, mai nou, apariţia urşilor care „umblă printre turişti”, două minusuri importante ce trebuiesc avute în vedere, asta pe lângă discrepanţa dintre cerere şi ofertă datorată paletei largi de alegere.

Anddra Haliciu

Teme articol: criza vacanta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.