ACTUALITATE 18 aprilie 2016

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 464 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 11-17 aprilie 2016 s-au prezentat un număr de 609 pacienți. În 167 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 30 (12 pacienți au necesitat internare – unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 52 (9 internați – unul pentru atac vascular cerebral); Urgenţe chirurgicale: 62 (17 internați); Urgenţe de medicină internă: 170 (29 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 83 (la secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 121 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 44 (12 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 36 (22 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 74 (în 11 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 19 nașteri, 12 fete (o pereche de gemene), respectiv 8 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD au fost primite 6 victime de accidente rutiere. Două au necesitat internare, la secția ortopedie, respectiv chirurgie, iar a treia a fost transferată la Brașov la secția chirurgie toracică.

Un număr total de 10 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Într-un singur caz a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută două persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Teme articol: Sfântu Gheorghe urgente
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.