ACTUALITATE 21 martie 2016

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 681 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 14-21 martie 2016 s-au prezentat un număr de 489 pacienți. În 191 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 31 (13 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 50 (16 internați – unul pentru atac vascular cerebral); Urgenţe chirurgicale: 52 (7 internați); Urgenţe de medicină internă: 60 (27 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 102 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 121 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 37 (15 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 51 (29 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 87 (în 11 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 14 nașteri, 5 fete, respectiv 9 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD au fost primite 2 victime de accidente rutiere. Nici una nu a necesitat internare.

Un număr total de 14 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Într-un singur caz a fost nevoie de internare. Săptămâna trecută 6 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Un bărbat de 33 ani a fost internat la secția chirurgie cu plăgi înjunghiate.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.