ACTUALITATE 31 martie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 156 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 23-30 martie s-au prezentat un număr de 737 pacienți. În 227 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități, cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 40 (11 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 60 (19 internați – trei pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 69 (18 internați); Urgenţe de medicină internă: 267 (33 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 143 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 130 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 64 (16 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 47 (31 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 75 (în 14 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 20 de nașteri, 11 fete, respectiv 9 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD nu s-a prezentat nicio victimă de accident rutier.

Un număr total de 12 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. În unul din cazuri s-a recurs la internare.

Săptămâna trecută patru persoane a fost transportată la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

Trei persoane auajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Toate (femei de 40, 57 respectiv 76 de ani) au recurs la intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan toate victimele se află internate la Secția Psihiatrie, sub observație.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.