ACTUALITATE 9 martie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 84 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, în intervalul 2-9 martie s-au prezentat un număr de 614 pacienți. În 158 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 40 (9 pacienți au necesitat internare – niciunul cu diagnosticul infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 51 (18 internați – doi pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 35 (numai 1 internat); Urgenţe de medicină internă: 222 (30 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 121 (la secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 122 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 44 (9 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 51 (36 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 49 (în niciun caz nu a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 17 nașteri, 12 fete, respectiv 5 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD nu s-a înregistrat nici o victimă de accident rutier. Un număr total de 6 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate, toți majori. În nici unul din cazuri nu s-a recurs la internare.

Săptămâna trecută nicio persoană nu a ajuns la secție cu leziuni rezultate din agresiuni.

Trei persoane a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Toți (un bărbat de 33 de ani, un altul de 42 de ani, respectiv o femeie de 78 de ani) au recurs la intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan se află internați la Secția Psihiatrie, sub observație.

În ultimele 168 de ore s-au înregistrat două cazuri de infecție cu virusul Hepatita A, un adult și un minor. Pacienții se află momentan internaţi la Secția Boli Infecțioase.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.