ACTUALITATE 16 februarie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 62 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 9-16 februarie s-au prezentat 602 pacienți. În 145 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități, cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 40 (14 pacienți au necesitat internare – trei cu diagnosticul infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 52 (17 internați – un pacient pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 40 (5 internați); Urgenţe de medicină internă: 185 (22 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 149 (115 de pacienți prin secția UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 35 (8 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 47 (37 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 67 (din care în 11 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 22 de nașteri, 10 fete, respectiv 12 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD a Spitalului s-a prezentat o victimă de accident rutier, cu leziuni minore care nu necesitau internare.

Un număr total de 12 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. În două cazuri s-a recurs la internare.

Opt persoane au ajuns pe secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Toți au fost tratați în cadrul UPU-SMURD.

O singură persoană a ajuns la spital săptămâna trecută pentru tentativă de suicid. Bărbatul de 34 de ani a încercat să se spânzure în urma unei certe, dublată de agresiune în familie, în urma cărora a suferit leziuni minore. Momentan se află internat la Secția Psihiatrie, sub observație.

În ultimele 168 de ore s-au înregistrat două cazuri de infecție cu virusul Hepatita A, un adult și un minor. Ambii se află internați la Secția Boli Infecțioase.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.