ACTUALITATE 16 iulie 2009

Universitatea Spiru Haret va suporta costurile examenelor de validare a diplomelor ilegale

de Covasna Media | 811 vizualizări
Absolvenţii formelor de studii neuatorizate de la Universitatea ''Spiru Haret'' vor putea să îşi valideze diplomele într-o perioadă de 5 ani dacă promovează un examen de validare. Costurile examenului vor fi suportate de Universitatea ''Spiru Haret'' din taxele încasate de la studenţii în cauză, a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Examenul trebuie susţinut la o universitate unde există programul respectiv acreditat şi care a

Absolvenţii formelor de studii neuatorizate de la Universitatea ''Spiru Haret'' vor putea să îşi valideze diplomele într-o perioadă de 5 ani dacă promovează un examen de validare. Costurile examenului vor fi suportate de Universitatea ''Spiru Haret'' din taxele încasate de la studenţii în cauză, a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Examenul trebuie susţinut la o universitate unde există programul respectiv acreditat şi care a primit calificativul ''grad înalt de încredere'', în urma evaluării instituţionale.

Validarea diplomelor va cuprinde două verificări: ''un examen de validare sau de selecţie şi examenul de licenţă''. ''Modul în care va fi susţinut acest examen va fi comunicat printr-o Ordonanţă de Guvern, pe care o vom promova cât se poate de curând, poate chiar săptămâna viitoare'', a precizat Ecaterina Andronescu.

Cei care sunt acum studenţi în programele de studii neautorizate pot să se transfere la alte programe de studii similare care au acreditare sau autorizare de funcţionare, a anunţat ministrul Educaţiei.

Astăzi, MECI a trimis la ''Spiru Haret'' o comisie de control. ''Universităţii i-am cerut să nu mai înscrie pentru concursul de admitere din acest an decât la specializările autorizate sau acreditate'', a menţionat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a menţionat că studenţii şi absolvenţii specializărilor acreditate sau autorizate să funcţioneze sunt în legalitate.

realitatea.net

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
contele din carpati, 18 iulie 2009
UNDE??? Cat costa???? E o petitie .....ptr locuitorii si ptr. studentii USH. Crc. 500 oameni..........platim ...unde, si cat? si ptr. cine?? ptr. promovarea "Cartii" cu "secuime"
, 17 iulie 2009
Reclama se plateste!
contele din carpati, 17 iulie 2009
Traiasca cenzura , Traiasca noul "Cuvintul Nou"!,.... Deci, ca atare si in concluzie, toti cei interesati pot semna peti;ia inpotriva acreditarii Universitatii Spiru Haret accesand urmatorul link:...
contele din carpati, 17 iulie 2009
Draga domnule administratorule, care esti, eu pot sa trimit acest mesaj de cite ori vrei tu, dar nu inteleg de ce nu o afisezi!!!!
Ariel, 17 iulie 2009
De stiut: USH continua sa faca inscrieri, desi nu are acreditare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.