ACTUALITATE 5 ianuarie 2014

Un gest mare într-o cutie mică

de Covasna Media | 103 vizualizări

În prag de sărbătoare, când toți vorbeau despre cât de buni ar trebui să fim și ce ar trebui să facem, noi am avut norocul să trăim poate un pic altfel, un pic mai în contact cu noi și cu alții. Astfel, am găsit din timp util pe un site de socializare un link și un articol care parcă zicea ceva mai mult decât ceea ce citisem înainte și am spus: „Hai să facem și noi ceva!”. Articolul era despre Campania Shoe Box – Cadoul din cutia de pantofi, o campanie inițiată în anul 2007, prin care sunt ajutați copiii din familii sărace, dezorganizate sau orfani. Principiul campaniei era destul de simplu: să pui într-o cutie (iniţial de pantofi, apoi a crescut și mai mare) lucruri care ar putea fi folositoare unui copil cu vârsta între 2 și 18 ani, fată sau băiat, să oferi unui suflet ceva din suflet.

Așa că am transmis mai departe articolul și am trăit poate cele mai frumoase și pline zile din viața noastră. Elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din întorsura Buzăului au dat dovadă de o implicare pe care nu am crezut-o posibilă și au pus în cutii mici, mari și foarte mari tot ceea ce au gândit și simțit că ar putea aduce bucurie unui suflet de copil mai puțin norocos: dulciuri, haine, jucării, rechizite școlare și câte un bilețel prin care au transmis un gând bun unor suflete mai încercate de viață decât ale lor. Am văzut și simțit bucurie în priviri și în cuvinte, încântare că pot face ceva util, mulțumire că ceea ce le prisosea lor poate fi util altcuiva și mai ales un freamăt care nu poate fi descris în cuvinte, un freamăt al sufletului, care știa că undeva, mai aproape sau mai departe, cineva se va bucura de ceea ce ei au pus cu bucurie în aceste cutii, cineva care poate chiar visa la o minune, oricât de mică, în aceste zile de sărbătoare.

Prin urmare, s-au strâns un număr de 190 de cutii pline cu încântare și dăruire, doar prin gândul și fapta unor mari suflete care au luat din preaplinul lor și au dat și altora. O parte din cadouri a fost trimisă în județul Brașov la școli cu copii ce provin din familii dezorganizate, lucru posibil prin colaborarea cu doamna Inspector Diana Szász, din cadrul Inspectoratului Școlar Brașov. Cealaltă parte a ajuns la familii cu mai mulți copii din satul Sărămaș, comună Barcani. Acțiunea de colectare a cadourilor s-a realizat în ultimele două săptămâni de școală, la fel ca și distribuirea lor. Puțini au fost cei cărora le-am trecut pragul, dar cu siguranță mare a fost bucuria lor. Oriunde au ajuns într-un final aceste cadouri, avem certitudinea că o față a fost înseninată, un zâmbet s-a născut și un vis a fost împlinit la deschiderea fiecărei cutii.

Lecția noastră a fost totuși cea mai prețioasă: am învățat că gesturile mici fac diferența, că împlinirea este mult mai mare și mai prețioasă atunci când faci ceva pentru cei din jur și că minunile pot avea loc oricând și oriunde, iar noi, împreună, avem puterea de a le transforma în realitate. Fiind prima dată implicați în această campanie, poate am fost ușor timizi, dar acum, văzând cum e, ne antrenăm mai mult pentru viitor, căci până la urmă totul este posibil, depinde doar de noi ce facem pentru asta! Mulțumim tuturor celor implicați!

Profesor coordonator Corina Nițu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.