ACTUALITATE 9 octombrie 2016

Un copil de 11 ani, prins în trafic la volanul unui tractor cu remorcă

de Covasna Media | 726 vizualizări

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat pe raza localității Turia, un ansamblu de vehicule format din tractor și remorcă, la volanul căruia se afla un minor de 11 ani.

Din verificările efectuate s-a stabilit că ansamblul i-a fost încredințat minorului chiar de către tatăl său, un bărbat în vârstă de 47 de ani, spre a-l conduce de la câmp până acasă. De asemenea, polițiștii au constatat că nici tractorul, nici remorca nu erau înmatriculate în circulație.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, tractarea unei remorci neînmatriculate, iar bărbatul este și el cercetat pentru încredințarea cu bună știință a unui vehicul, pentru conducere, unei persoane care nu deține permis de conducere.

Învederăm posesorilor de autoturisme să nu încredințeze autovehicule altor persoane, dacă acestea nu posedă permis de conducere. Pe lângă faptul că această faptă penală e sancţionată cu o pedeapsă de la 1 la 5 ani închisoare, aceștia trebuie să ia în calcul și riscurile la care îi expun astfel pe cei cărora le încredinţează autovehiculele. Necunoașterea temeinică a regulilor de circulație la care se adaugă și lipsa de experiență, pot fi cauze ale producerii de evenimente rutiere grave.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.