ACTUALITATE 12 mai 2009

Uite contractul, nu e contractul

de Covasna Media | 416 vizualizări
Liderul de sindicat Tesa e supărat că Ambulanţa nu-i prezintă contractul colectiv de muncă, pentru a-i reprezenta pe membrii săi

Sindicatul Tesa din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Fogolyan Kristof acuză conducerea Serviciului de Ambulanţă că nu i-a răspuns la o adresă prin care cerea să i se prezinte o copie a contractului colectiv de muncă la nivel de unitate şi acesta nu este afişat. Preşedintele Sindicatului, Mihai Bureţea, a declarat că Tesa are cinci membri de sindicat la Ambulanţă şi intenţionează să dea în judecată acest Serviciu pentru a obţine în instanţă cel dea 13-lea

Liderul de sindicat Tesa e supărat că Ambulanţa nu-i prezintă contractul colectiv de muncă, pentru a-i reprezenta pe membrii săi

Sindicatul Tesa din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Fogolyan Kristof acuză conducerea Serviciului de Ambulanţă că nu i-a răspuns la o adresă prin care cerea să i se prezinte o copie a contractului colectiv de muncă la nivel de unitate şi acesta nu este afişat. Preşedintele Sindicatului, Mihai Bureţea, a declarat că Tesa are cinci membri de sindicat la Ambulanţă şi intenţionează să dea în judecată acest Serviciu pentru a obţine în instanţă cel dea 13-lea salariu în cazul acestora.

Potrivit preşedintelui Tesa, al 13-lea salariu trebuia să fie plătit în primul semestru al anului, lucru care însă nu s-a întâmplat, motiv pentru care intenţionează să apeleze la instanţă pentru drepturile celor cinci angajaţi. Mihai Bureţea a precizat că nu Tesa este semnatarul contractului colectiv la nivel de unitate, ci Sanitas, însă acesta nu este afişat şi pentru că nu i-a fost prezentat nu poate să apere interesele mem brilor înscrişi la el în sindicat. „Este obligaţia unităţii să-l afişeze (contractul colectiv de muncă, n.r.). Am făcut şi o adresă oficială către conducerea Ambulanţei la care nu s-a răspuns, prin care am cerut să ne dea o copie după contractul colectiv la nivel de unitate. Salariaţii din Ambulanţă nu ştiu la ce au dreptul (...) Această conducere nu colaborează cu mine şi am să-i dau în judecată”, a spus Bureţea.

Nu sunt bani pentru al 13-lea salariu...

Directorul Ambulanţei Covasna, Tiberiu Poştoacă, spune că nu are cum să acorde al 13-lea salariu din moment ce nici buget nu au şi nu au semnat încă un contract cu Casa de Asigurări.

„Liniştit să ne dea în judecată dacă vrea. Oamenii ştiu care este situaţia, demersul său mă lasă rece”, a spus Poştoacă.

Directorul Serviciului de Ambulanţă a menţionat că nici nu-i pune la dispoziţie liderului Tesa contractul colectiv de muncă întrucât între ei nu există semnat aşa ceva, ci contractul este semnat cu Sanitas, iar dacă vrea să îl consulte o poate face la Direcţia Muncii unde este înregistrat. „I-am spus că nu am de ce să îi dau contractul semnat cu altci neva. Dacă e să semnăm da, altfel nu”, a mai spus Tiberiu Poştoacă. Potrivit acestuia, în funcţie de banii care vor fi disponibili după aprobarea bugetului, primele care vor fi asigurate sunt drepturile salariale ale angajaţilor.

Tesa are la Ambulanţă 5 mem bri, iar la Spital 280 din aproximativ 930 de oameni, dintre care o parte membri Sanitas. Sindicatul Tesa din Spitalul Judeţean este afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic şi Administrativ din unităţile sanitare şi balneare.

Ana Sidon

Teme articol: tesa ambulanta sindicat
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.