ACTUALITATE 5 martie 2014

UDMR Covasna cere schimbarea prefectului Dumitru Marinescu

de Agerpres | 306 vizualizări

Conducerea UDMR Covasna solicită schimbarea din funcţie a prefectului judeţului, Dumitru Marinescu, pentru „abuz de drept” şi cere PSD să numească în locul acestuia „o persoană care nu a jignit comunitatea maghiară”.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat miercuri că Dumitru Marinescu a intentat autorităţilor locale numeroase procese pe probleme ce ţin de simbolistică, atât în ce priveşte steagul secuiesc, cât şi steagurile localităţilor arborate pe clădirile instituţiilor din subordinea consiliilor locale.

Cerem schimbarea prefectului Dumitru Marinescu. Nu mai putem lucra cu el. (...) A făcut un abuz de drept, ceea ce nu au făcut alţi prefecţi din ţară. (...) Numirea altui prefect este responsabilitatea PSD, nu ne interesează persoana sau etnia, dar vrem să fie o persoană care nu a jignit comunitatea maghiară. Vreau, de asemenea, să modificăm legea ca să nu mai lăsăm posibilitatea să fie interpretată de un prefect de rea credinţă, a declarat Antal Árpád.

În context, el a menţionat că prefectul judeţului Braşov, spre exemplu, nu a considerat necesar să atace în instanţă steagul municipiului Braşov care este arborat pe diverse instituţii publice.

Prefectul spune că a respectat legea

Prefectul judeţului Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat că, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, nu a făcut altceva decât să-şi îndeplinească atribuţiile şi să vegheze la respectarea legalităţii, prin urmare nu poate fi acuzat de niciun fel de abuz.

Prefectul a amintit că a avut diferende cu autorităţile locale legate nu doar de amplasarea steagurilor pe faţadele instituţiilor, ci şi de inscripţionarea bilingvă în spaţiile publice, unde, conform legii, limba română trebuie să aibă prioritate în faţa altor limbi, inclusiv a celei maghiare, chiar dacă maghiarii sunt numeric majoritari în zonă.

Eu nu sunt de rea credinţă, pur şi simplu am cerut să se respecte legea. De fapt am cerut instanţelor de judecată să se pronunţe asupra aspectelor pe care le-am sesizat ca fiind nelegale. Instanţa a avut mereu ultimul cuvânt de spus şi în marea majoritate a cazurilor ne-a dat dreptate, a spus Dumitru Marinescu.

PSD consideră că Marinescu nu trebuie schimbat din funcţie

Conducerea PSD Covasna consideră că prefectul judeţului, Dumitru Marinescu, şi-a făcut în mod corect datoria şi că nu ar trebui schimbat din funcţie, chiar dacă UDMR cere acest lucru.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat miercuri că numirea şi înlocuirea prefecţilor cade în sarcina Guvernului, prin urmare Guvernul va decide dacă se impune sau nu schimbarea din funcţie a prefectului Dumitru Marinescu.

Din punctul nostru de vedere, prefectul a respectat legea şi şi-a făcut datoria. UDMR nu poate cere demiterea prefectului pentru că şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu şi a cerut respectarea legii. (...) De altfel, s-a şi dovedit că prefectul a avut dreptate când a atacat în instanţă actele administrative nelegale ale autorităţilor locale, pentru că a obţinut hotărâri definitive. Se putea spune că e de rea credinţă sau că face abuzuri dacă pierdea aceste procese, dar el le-a câştigat, instanţa i-a dat dreptate. Deci, consider că prefectul Dumitru Marinescu şi-a făcut datoria”, a spus Horia Grama. El a apreciat că mai degrabă li se poate imputa liderilor UDMR Covasna faptul că nu respectă legea şi nici hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Ioana, 6 martie 2014
Credeti ca toti directorii de deconcentrate din tara sustinuti de PNL isi vor da demisia dupa exemplul dat de Antonescu !? Oare ,vor parasi corabia PNL pentru asi pastra scaunele cu orice pret sau vor citeste integral
lulu, 6 martie 2014
Rusine d-le Grama, nu ne reprezentati deloc, sa nu mai aveti curajul sa veniti sa ne cereti voturile noastre,pt. noi NU MAI EXISTATI.Romanii din Covasna se simt tradati prin cooptarea la guvernare a citeste integral
lili, 6 martie 2014
Lasati-ne Dle Grama, lasati-ne cu ipocrizia si cu minciunile Dvs si ale Premierului Dvs, cel mai mincinos Premier post '89! Lasati-ne, sper ca sa NU mai ajungeti niciodata in Parlamentul Romaniei, citeste integral
Kviatkovski, 6 martie 2014
Cum era si normal hraparetii incep razbunarea. Pai cum sa mai stea ei cu prefectul Marinescu in judet cand omul asta i-a pus de multe ori cu botul pe labe.Deci,din nou maritul Ponta a dat cu micii in citeste integral
costel, 6 martie 2014
sa ma cac pe steagul vostru,ma cac pe simbolurile voastre,ma cac pe toata clasa politica ca macar asta mai am ce dracu ma incalzeste pe mine toate cacaturile astea locuri de munca,salarii,trai decent citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.