ACTUALITATE 6 iulie 2017

Trupa Osonó, reprezentaţii teatrale în Lituania

de Covasna Media | 1583 vizualizări

În perioada 5-13 iulie, în oraşul Alsėdžiai din Lituania se desfăşoară un proiect internațional de educație teatrală, în cadrul căruia Trupa de Teatru Osonó va susține reprezentaţii teatrale și ateliere. Proiectul reuneşte 36 de tineri din Lituania, Italia, Ucraina, Slovacia, Turcia și România.

Asociaţia „VsI Vaiku ir jaunimo centras Dziaugsmo slenis”, gazda şi organizatoarea evenimentului din Lituania, a invitat Trupa Osonó datorită experienţei pe care Teatrul Independent din Sfântu Gheorghe o are în domeniul educației teatrale. Scopul proiectului este de a reuni tineri din ţări şi spaţii culturale diverse pentru a descoperi şi experimenta împreună căi de comunicare, apropiere şi cunoaştere interculturală, prin intermediul limbajului teatral.

Pe 7 iulie, Trupa va susţine o reprezentaţie cu „Chipul din oglinda apei”, urmată de un atelier de pedagogie teatrală, în cadrul căruia tinerii din cele șase țări vor lucra împreună pe marginea temelor abordate în spectacol. Mucha Oszkár și Szolomájer Timi vor conduce mai multe ateliere de educație teatrală, care vor cuprinde exerciţii de autocunoaştere, dezvoltare a personalității și de coeziune a grupului.

La acest proiect de parteneriat între tineri europeni, finanțat de către Erasmus+, vor participa și elevii Catedrei de Teatru de la Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. Teatrul Independent Osonó este finanțat de către Fundația Tiszta Formák Alapítvány din Ungaria.

Teme articol: spectacol Osono lituania
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.