ACTUALITATE 28 mai 2013

Trupa de teatru Osonó, în turneu în Thailanda, Vietnam şi Cambodgia

de Agerpres | 349 vizualizări

Teatrul independent Osonó din Sfântu Gheorghe a plecat marţi seară într-un turneu de două luni în Orientul Îndepărtat, urmând să susţină spectacole în Thailanda, Vietnam şi Cambodgia.

Managerul trupei, Fazakas Misi, a declarat că în cadrul acestui turneu se va juca piesa „Carnaval”, realizată în parteneriat cu Centrul de Teatru Moradokmai din Thailanda, cu care Osonó colaborează de aproape patru ani. Fazakas Misi a menţionat că spectacolul „Carnaval” vorbeşte despre „ce ascund şi ce dezvăluie măştile pe care le purtăm în viaţă, despre cum ajungem să jucăm roluri şi să purtăm măşti, transformându-ne viaţa într-un zgomotos şi obositor carnaval, în care abia mai găsim timp şi loc pentru chipul nostru cel adevărat”.

Osonó va sta timp de o lună în Thailanda şi câte două săptămâni în celelalte două ţări, unde va susţine spectacole şi work-shopuri, iar pe data de 30 iulie va fi invitată la Ambasada României din Bangkok.

După revenirea în ţară, Osonó va participa la Festivalul Mondial de Teatru de amatori de la Monaco, ce va avea loc în luna august, unde va reprezenta România cu spectacolul documentar „Chipul din oglinda apei”. Acesta a avut premiera în urmă cu doi ani şi a fost jucat de peste 200 de ori în 12 ţări din Europa şi Asia. Spectacolul „Chipul din oglinda apei” a fost conceput de membrii trupei pe baza experienţelor trăite de ei sau de colegii lor şi vorbeşte despre relaţiile de familie, despre copiii însinguraţi şi neglijaţi de părinţii prea ocupaţi de câştigarea banilor pentru traiul de zi cu zi.

Osonó, care a aniversat două decenii de existenţă, este una dintre cele mai longevive formaţii teatrale de amatori din ţară. În această trupă au activat de-a lungul timpului peste 150 de elevi din mai multe generaţii, care au câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.