ACTUALITATE 7 iunie 2009

Trimişi în judecată

de Covasna Media | 597 vizualizări
Şase dintre persoanele cercetate în dosarul permiselor au fost trimise în judecată

Şase dintre persoanele cercetate în dosarul permiselor şi înmatriculărilor false din judeţ au fost trimise în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce Tribunalul a prelungit vineri penntru a treia oară mandatele de arestare pentru trei dintre aceştia. Cele şase persoane trimise în judecată sunt Dorin Andriesei şi Gheorghe Burlacu, din cadrul

Şase dintre persoanele cercetate în dosarul permiselor au fost trimise în judecată

Şase dintre persoanele cercetate în dosarul permiselor şi înmatriculărilor false din judeţ au fost trimise în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce Tribunalul a prelungit vineri penntru a treia oară mandatele de arestare pentru trei dintre aceştia.

Cele şase persoane trimise în judecată sunt Dorin Andriesei şi Gheorghe Burlacu, din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, instructorul auto Jancso Aron, Viorel Zaha, de asemenea instructor, Szekely Karoly, angajat al unei firme de pază, şi Ballo Aron, în calitate de persoană intermediară.

Primii trei dintre inculpaţi se aflau în stare de arest preventiv la momentul trimiterii în judecată, iar ceilalţi trei se află în stare de libertate. În cazul celor arestaţi preventiv, Tribunalul a decis vineri să prelungească a treia oară mandatele acestora, cu încă 29 de zile.

Potrivit Parchetului, asupra persoanelor trimise în judecată planează bănuieli legitime cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv de corupţie, prin care s-a asigurat înmatricularea frauduloasă a unor autovehicule, pe bază de documente false şi pe numele unor proprietari fictivi, respectiv prin care a fost posibilă, tot în mod fraudulos, obţinerea de permise de conducere auto. De fiecare dată, aceştia au perceput în schimb foloase materiale, constând în diferite sume de bani. „Conform probelor administrate în faza de urmărire penală s-a reţinut că inculpaţii A.D. şi B.Gh. au comis faptele în exerciţiul abuziv al atribuţiilor care le reveneau în calitate de agenţi principali la Compartimentul de Înmatriculări şi Evidenţă a Vehiculelor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna. În acelaşi context, inculpatul Z.V. s-a prevalat de calitatea de asociat unic la o şcoală de şoferi, iar inculpatul J.A.D. de cea de instructor auto la o altă firmă cu acelaşi profil“, arată Parchetul.

Totodată, în cazul lui Sz.K., organele de urmărire penală au constatat că, pe filiere din Ungaria, acesta a intrat în posesia mai multor autoturisme care s-au dovedit a fi fost sustrase din spaţiul Uniunii Europene. El a cooptat în acţiunile sale şi alte persoane cu care, în cunoştinţă de cauză, au înscris autoturismele, cu ajutorul de acte false, în evidenţele Primăriei Sfântu-Gheorhe şi le-au înmatriculat cu ajutorul funcţionarului de la Serviciul de Permise Covasna.

Un alt inculpat, B.T., şi-a adus contribuţia prin complicitate la comiterea de către alţi inculpaţi a unor fapte de corupţie.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Covasna. La începutul lunii martie, organele de cercetare din judeţul Covasna au efectuat mai multe perchiziţii, în total fiind cercetate 19 persoane bănuite de luare de mită, fals sau uz de fals în ceea ce priveşte înmatricularea unor autovehicule. În cazul a trei dintre ele, Tribunalul Covasna dispusese măsura arestării preventive, care a fost deja prelungită de două ori.

Ana Sidon

Teme articol: mita permise fals DNA
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.