ACTUALITATE 27 ianuarie 2016

Tribunalul Covasna a dispus dizolvarea Consiliului local Moacşa

de Agerpres | 583 vizualizări

Tribunalul Covasna a admis cererea Prefecturii privind dizolvarea Consiliului local al comunei Moacşa, devenit nefuncţional din cauza rivalităţilor politice, dar hotărârea nu este definitivă.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Prefectura a cerut de două ori dizolvarea acestui consiliu local, însă doar cea de-a doua cerere a fost admisă.

Prima cerere a fost depusă în instanţă în anul 2013, Prefectura solici­tând dizolvarea forului aleşilor locali din cauză că nu s-a mai întrunit timp de câteva luni. Potrivit legii, un consiliul local se dizolvă dacă nu se întruneşte timp de două luni consecutiv sau în cazul în care trei luni la rând nu adoptă nici o hotărâre, lucru care s-a întâmplat la Moacşa, pe fondul rivalităţilor dintre primar şi consilierii UDMR. Ulterior, aceştia din urmă au demisionat în bloc, iar Uniunea a refuzat să-şi desemneze alţi reprezentanţi, prin urmare Consiliul local nu a mai putut funcţiona din lipsă de cvorum.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.