ACTUALITATE 1 noiembrie 2021

Trei spitale din judeţ au primit aparate de ventilaţie şi medicamente din donaţia Guvernului Ungariei

de Agerpres | 1110 vizualizări

Trei spitale din judeţul Covasna au primit, vineri, aparate de ventilaţie şi medicamente pentru tratarea pacienţilor COVID-19 din donaţia făcută României de către Guvernul Ungariei.

Două aparate de ventilaţie, 200 de măşti pentru ventilaţie noninvazivă şi 300 de cutii de Favipiravir au fost donate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, în timp ce Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc a primit 30 de măşti CPAP şi 100 de cutii de Favipiravir şi Spitalul Orăşenesc din Baraolt, 30 de măşti CPAP şi 50 de cutii de Favipiravir.

Donaţia a fost făcută în prezenţa consulului general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Toth Laszlo.

„În mod firesc, credem că trebuie să ne ajutăm semenii aflaţi în nevoie. Douăzeci de spitale din Transilvania au primit donaţii, iar în judeţul Covasna am adus aparate şi medicamente pentru trei spitale. Suntem încrezători că aceste echipamente şi medicamente vor ajuta comunitatea din judeţul Covasna să lase în urmă cel de-al patrulea val al pandemiei”, a declarat acesta.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Nagy Andras Robert, a menţionat că aparatura primită va fi utilizată în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru tratarea pacienţilor COVID-19, iar directorul medical al Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, dr. Madaras Szilard-Kalman, a menţionat că aparatele de ventilaţie vor fi folosite de pacienţii cu insuficienţă respiratorie severă, măştile de ventilaţie noninvazivă, de pacienţii cu infecţii mai uşoare, iar Favipiravirul va fi administrat pacienţilor cu infecţii uşoare şi moderate în primul stadiu al bolii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a afirmat că donaţia Guvernului Ungariei vine în completarea eforturilor pe care autorităţile locale le fac pentru combatarea pandemiei şi a făcut un apel către cetăţeni să se vaccineze şi să respecte regulile privind limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Cine oferă o mână de ajutor ajută de două ori. Mulţumim Guvernului Ungariei pentru donaţia generoasă. În ultima perioadă am primit ajutor de mai multe ori din partea Guvernului ungar, completând eforturile pe care le facem la nivel local pentru a combate pandemia COVID-19”, a spus Tamas Sandor.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.