ACTUALITATE 19 februarie 2009

Trei miniştri ai Cabinetului Boc, în Secuime

de Covasna Media | 738 vizualizări
Radu Berceanu (Transporturi), Vasile Blaga (Dezvoltare regională) şi Monica Iacob-Ridzi (Tineret şi Sport) vor fi prezenţi astăzi la Miercurea-Ciuc la o întâlnire cu autorităţile locale din zonă.

Prezent la finele săptămânii trecute în judeţul Covasna, preşedintele Traian Băsescu a avut o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale din Covasna şi Harghita, tema centrală a acesteia cuprinzând dezvoltarea economică şi infrastructura celor două judeţe. În urma întrevederii cu autorităţile locale, Traian Băsescu a apreciat că dezvoltările pe infrastructură sunt „dezvoltări cheie” pentru Covasna şi Harghita, reprezentând „nevoi imediate pentru a asigura o susţinere

Radu Berceanu (Transporturi), Vasile Blaga (Dezvoltare regională) şi Monica Iacob-Ridzi (Tineret şi Sport) vor fi prezenţi astăzi la Miercurea-Ciuc la o întâlnire cu autorităţile locale din zonă.

Prezent la finele săptămânii trecute în judeţul Covasna, preşedintele Traian Băsescu a avut o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale din Covasna şi Harghita, tema centrală a acesteia cuprinzând dezvoltarea economică şi infrastructura celor două judeţe. În urma întrevederii cu autorităţile locale, Traian Băsescu a apreciat că dezvoltările pe infrastructură sunt „dezvoltări cheie” pentru Covasna şi Harghita, reprezentând „nevoi imediate pentru a asigura o susţinere minimală a comunităţilor din aceste două judeţe în perioada următoare, care este marcată şi de criza economică”. Preşedintele nu a pregetat însă să acuze UDMR de slaba dezvoltare din Covasna şi Harghita, în condiţiile în care Uniunea s-a aflat în ultimii ani la guvernare, punând eşecul acesteia în dezvoltarea judeţelor unde are cei mai mulţi alegători atât pe seama interesului strict pentru voturi cât şi pe cea a indiferenţei. Arătând că îşi doreşte să se implice în reabilitarea celor două judeţe, Traian Băsescu a anunţat şi o vizită în Secuime a trei miniştri ai Cabinetului Boc, pentru discuţii pe proiecte ale autorităţilor locale. Întâlnirea a fost anunţată pentru 20 februarie, la Miercurea-Ciuc. Dacă şeful statului a anunţat iniţial că cei trei miniştri vor fi cel al Transporturilor, Radu Berceanu, cel al Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, şi cel al Turismului, Elena Udrea, planurile s-au schimbat oarecum, în locul ministrului turismului urmând să ajungă la Miercurea-Ciuc ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Primarul din Sfântu-Gheorghe merge cu cereri la Miercurea-Ciuc

Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a pregătit proiecte ce prevăd finanţări pe toate cele trei domenii în care activează miniştri ce se vor afla astăzi în Harghita. Astfel, Antal Arpad îi va vorbi Monicăi Iacob-Ridzi despre necesitatea trecerii Sălii Sporturilor din Sfântu-Gheorghe în administrarea autorităţilor locale, ministrului Dezvoltării regionale, Vasile Blaga, despre proiectele depuse la minister, referitoare la construcţia de blocuri ANL, de case sociale pentru romi şi patinoare, iar ministrului Radu Berceanu despre realizarea şoselei de centură a municipiului Sfântu-Gheorghe şi reabilitarea podului de peste Olt şi a Drumului Naţional 12, inclusiv a acelei porţiuni ce intră în municipiu, în zona Gării. În ceea ce priveşte şoseaua de centură a municipiului Sfântu-Gheorghe, primarul Antal Arpad spune că aceasta va cuprinde aproximativ 16 kilometri, urmând să facă o legătură cu cea a municipiului Braşov, pe viitor fiind astfel asigurat un acces rapid la ceea ce va fi Aeroportul din Braşov. Pe lângă aceste proiecte, vor fi aduse în discuţie şi altele, referitoare la menţinerea municipiului Sfântu-Gheorghe pe lista localităţilor în care se vor construi bazine de înot sau acordarea unui sprijin pentru reconstrucţia străzii Constructorilor.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pita-gora, 20 februarie 2009
Asa,faceti case pentru tigani ca nu le-au vandalizat pe cele in care au locuit,ca dela ei primiti voturile.Jumatate din buget pe ei il cheltuiti,cumparatile si cai,carute sa aiba cu ce circula prin citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.