ACTUALITATE 9 septembrie 2012

Tragedie pe calea ferată la Chilieni. 8 morţi şi un rănit grav [FOTO]

de Covasna Media | 134 vizualizări
Opt oameni au murit și o altă persoană se află în stare critică după ce un tren a lovit în plin remorca unui tractor, în care se aflau 16 persoane. Un grav accident feroviar a avut loc sâmbătă între stațiile Sfântu Gheorghe și Ozun, în dreptul localităţii Chilieni, unde un tractor cu remorcă a fost lovit de trenul 4012

Opt oameni au murit și o altă persoană se află în stare critică după ce un tren a lovit în plin remorca unui tractor, în care se aflau 16 persoane.

Un grav accident feroviar a avut loc sâmbătă între stațiile Sfântu Gheorghe și Ozun, în dreptul localităţii Chilieni, unde un tractor cu remorcă a fost lovit de trenul 4012 care circula de la Târgu Mureș spre Brașov. Șase persoane au murit pe loc și alte trei au fost rănite în urma impactului, dar tragedia nu avea să se oprească aici, în cele din urmă bilanțul morților ajungând la opt.

Victime aruncate la 30 de metri de impact

Tractorul cu remorcă venea spre Sfântu Gheorghe, în remorcă aflându-se 16 persoane care fuseseră la muncă pe câmp, iar vârstele acestora erau cuprinse între 17 și 43 de ani. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, Iulia Grigoraş, a menţionat că accidentul s-a petrecut la intersecţia căii ferate cu un drum neamenajat ce face legătura între localitatea Chilieni şi zona de terenuri agricole, care era semnalizată corespunzător. Iulia Grigoraș ne-a declarat că șoferul tractorului, în vârstă de 78 de ani, nu a respectat semnalele luminoase de la trecerea cu calea ferată, trenul izbind din plin remorca. Oamenii au fost astfel pur și simplu aruncați pe câmp, la o distanță de 30 de metri, iar șase dintre ei și-au pierdut viața pe loc.

La fața locului au ajuns în scurt timp echipaje ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, cinci ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Covasna, două ambulanțe din Brașov, o mașină a SMURD și apoi un elicopter, care trebuia să transporte unul dintre răniții grav la Târgu Mureș.

6 morţi pe loc

„Au fost șase persoane care au murit pe loc, apoi trei persoane cu răni foarte grave, dintre care una a murit în operațiunea de salvare. O altă persoană a murit în elicopter, iar o alta se află în situație foarte gravă la Spitalul din Brașov. Când au ajuns echipajele acolo, era ceva inimaginabil, părți din trupuri împrăștiate, o adevărată tragedie”, a declarat șefa Ambulanței Covasna, Török Zsuzsanna, potrivit căreia alte cinci persoane din remorcă au suferit leziuni ușoare care nu le pun viața în pericol.

Şoferul, cercetat pentru ucidere din culpă

Din primele date oferite de către IJP Covasna, reiese că vinovat de producerea accidentului este șoferul tractorului, care nu a respectat însemnele și semnalele de circulație pentru trecerea peste calea ferată, ceea ce a dus la producerea tragediei. Primele rezultate ale anchetei relevă faptul că şoferul tractorului a auzit semnalul trenului. Martorii susţin acest lucru, dar şoferul, un bătrân în vârstă de 78 de ani, în loc să oprească, a accelerat.

Potrivit Iuliei Grigoraș, șoferul care nu a oprit la culoarea roșie a spus, imediat după impact, că regretă greșeala pe care a făcut-o. Bărbatul este din Chilieni, are 78 de ani, nu consumase alcool, era proprietarul tractorului şi al remorcii, iar acum e cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală.

Ajutoare de la Primărie pentru familiile victimelor

Toți cei care au murit în urma accidentului erau din Sfântu Gheorghe, iar municipalitatea a anunțat că se va implica în sprijinirea familiilor acestora, acordându-le un ajutor financiar, necesar înmormântării. În ceea ce privește cea de-a noua victimă a accidentului, aceasta este o tânără care se află în prezent internată la Secția Reanimare a Spitalului Clinic de Urgențe Brașov; potrivit medicilor de acolo, duminică la prânz starea tinerei era însă destul de critică.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.