ACTUALITATE 20 aprilie 2010

Tokes Laszlo anunţă: Dalai Lama vine în Covasna

de Covasna Media | 550 vizualizări
Așa arată marea veste lansată de nimeni altul decât europarlamentarul Tokes Laszlo, potrivit căruia liderul spiritual tibetan ar fi confirmat prezenţa în satul natal al lui Korosi Csoma Sandor pentru luna septembrie 20apr2010-dalai_lamaVestea că marele lider spiritual al Tibetului, Dalai Lama, ar putea face o vizită de două zile în Transilvania, inclusiv la Chiuruș, unde s-a născut Korosi Csoma Sandor, a făcut deja înconjurul țării și nu numai, după ce europarlamentarul Tokes Laszlo a trimis un comunicat de presă în care arată că a primit o confirmare din partea lui Dalai Lama cum că ar veni în vizită în Transilvania în cursul lunii septembrie. Potrivit comunicatului de presă transmis de Biroul de presă al europarlamentarului Tokes Laszlo, episcopul a primit o confirmare din partea liderului tibetan privind vizita în Transilvania - „Nu demult, am primit semnale oficiale potrivit cărora Dalai Lama a primit invitația și în septembrie va petrece două zile în Transivania“, scrie în comunicatul de presă.

Așa arată marea veste lansată de nimeni altul decât europarlamentarul Tokes Laszlo, potrivit căruia liderul spiritual tibetan ar fi confirmat prezenţa în satul natal al lui Korosi Csoma Sandor pentru luna septembrie

20apr2010-dalai_lamaVestea că marele lider spiritual al Tibetului, Dalai Lama, ar putea face o vizită de două zile în Transilvania, inclusiv la Chiuruș, unde s-a născut Korosi Csoma Sandor, a făcut deja înconjurul țării și nu numai, după ce europarlamentarul Tokes Laszlo a trimis un comunicat de presă în care arată că a primit o confirmare din partea lui Dalai Lama cum că ar veni în vizită în Transilvania în cursul lunii septembrie.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Biroul de presă al europarlamentarului Tokes Laszlo, episcopul a primit o confirmare din partea liderului tibetan privind vizita în Transilvania - „Nu demult, am primit semnale oficiale potrivit cărora Dalai Lama a primit invitația și în septembrie va petrece două zile în Transivania“, scrie în comunicatul de presă.

Potrivit aceleiași surse, Tokes Laszlo arată că în anul 2009 s-au pus de acord cu cabinetul lui Dalai Lama privind posibilul program al Prea Sfinției sale, iar potrivit semnalului oficial Dalai Lama va sosi în septembrie în satul natal al lui Korosi Csoma Sandor, adică Chiuruș, aparținător de Covasna.

„În cursul anului 2009, ne-am pus de acord cu cabinetul lui Dalai Lama privind posibilul program al preasfinției sale, iar potrivit semnalului oficial, primit sub formă de scrisoare, Dalai Lama va sosi în septembrie în satul natal al lui Kőrosi Csoma Sandor, în Csomakoros (n.r. - Chiuruş, județul Covasna), unde va depune o coroană la statuia primului european budist sfânt, după care va ține o conferință publică în municipiul Sfântu-Gheorghe", scrie în comunicatul europarlamentarului.

În dorința de a afla şi cerceta originea limbii maghiare, Kőrösi a parcurs peste 12.000 km, reuşind să învețe pe parcurs 17 limbi. Deşi şi-a atins scopul doar parțial, el a fost cel care a întocmit primul dicționarul tibetano-englez.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ariel, 21 aprilie 2010
Vizita ce va urma s-a concretizat deja: MAE a dat un comunicat potrivit caruia Romania are relatii cu provincia Tibet doar prin intermediul oficialitatilor chineze. =)) Tradus: MAE n-a mancat usturoi, citeste integral
Primar_la_Hetea, 21 aprilie 2010
Sper sa se concretizeze aceasta vizita.
Dela, 21 aprilie 2010
Sintem mindru de Kőrősi,si ce ie bine ca vine la noi Dalai Lama.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.