ACTUALITATE 11 martie 2020

Toate instituţiile publice de cultură şi de agrement din Sfântu Gheorghe vor fi închise

de Daniela Luca | 2292 vizualizări

Hotărârea a fost luată pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19

 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) de la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe a hotărât miercuri ca începând cu data de 11.03.2020 să fie închise toate instituţiile publice de cultură şi de agrement de pe raza municipiului.

Hotărârea a fost luată cu caracter preventiv, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. La nivelul mun. Sfântu Gheorghe, nu există nicio persoană confirmată pozitiv sau în carantină, 20 de persoane fiind însă în autoizolare la domiciliu după ce s-au întors din zone de risc.

Conform Hotărârii adoptate miercuri, începând cu data de 11.03.2020 și până la data de 22.03.2020, se aprobă închiderea pe teritoriul Municipiului Sfântu Gheorghe a instituțiilor publice de cultură, inclusiv a Cinematografului „Arta”, a piscinei din cadrul Bazei de Înot și Recreere și a Bazei de agrement din Șugaș Băi, a patinoarului situat lângă Arena Sepsi, a Creșei cu program de lucru zilnic din cadrul Direcției de Asistență Socială și a creșelor care funcționează în cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Sfântu Gheorghe.

De asemenea, se aprobă suspendarea activităților la Centrul de zi din cadrul Complexului „Zathureczky Berta” și interzicerea accesului persoanelor străine în incinta acestuia.

Se recomandă cultelor religioase limitarea accesului unui număr însemnat de persoane la evenimentele organizate în incinta lăcașurilor de cult.

În Hotărâre se menţionează că măsurile adoptate se vor prelungi de drept în situația prelungirii măsurilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

În acelaşi timp, Primăria Sfântu Gheorghe a solicitat Guvernului prelungirea termenului în care persoanele beneficiază de bonificaţie la plata impozitelor locale, care era 31 martie conform Codului Fiscal.

În contextul răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), Direcția de Finanțe Publice Municipale Sfântu Gheorghe a recomandat încă de marţi interacțiunea de la distanță cu organul fiscal și reamintește contribuabililor că obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode online, pe care le găsiţi pe www.sfantugheorgheinfo.ro.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă este compus din 14 membri, dintre care au fost prezenţi la şedinţa extraordinară primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, în calitate de preşedinte, şi reprezentanţi ai următoarelor instituţii: Primăria mun. Sfântu Gheorghe, Gospodărire Comunală SA, Distrigaz Sud Rețele, Electrica SA, Multitrans SA, Inspectoratul Judeţean în Construcții, Direcția de Sănătate Publică Covasna, Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna, Inspectoratul Școlar Judeţean Covasna, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Sursă: Comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.