ACTUALITATE 28 octombrie 2012

Tineri din trei țări și-au dat întâlnire la Zagon

de Covasna Media | 62 vizualizări

Asociația de Tineri din Ardeal derulează un schimb de experiență de 8 zile la Zagon în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie, la care participă tineri din România, Ungaria și Turcia. Schimbul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune.

„Cei 21 de tineri participanți își vor revizui cunoștințele despre viața și realizările scriitorului Mikes Kelemen din perspectiva celor trei țări unde a trăit acesta. De asemenea vor avea loc diferite activități pe bază de învățare nonformală: jocuri, discuții, teatru etc. și astfel vor avea șansa de a cunoaște cultura, țara celorlalți, punându-se accent pe perioada istorică a Europei din timpul turcesc, pe prezentul Uniunii Europene, criza economică și problema aderării Turciei în UE, respectiv viitorul Uniunii, așa cum acesta este imaginat de participanți. Pentru a asigura o bază profesională acestor activități, vom avea oaspeți și parteneri de dialog precum istorici, experți UE și politicieni. Programul mai include vizitarea conacului Mikes Kelemen, a mormântului nou inaugurat, explorarea regiunii și o excursie în câteva orașe din Secuime. Desfășurarea activităților, cazarea și masa participanților vor fi asigurate în Centrul Cultural Mikes” – a declarat președintele Asociației Tinerilor din Ardeal, Nagy Géza Attila.

Participanții vor primi la finalul evenimentului un Certificat Youthpass pentru atestarea și recunoașterea cunoștințelor dobândite la nivel European. Organizatorii spun că evenimentul este deschis tuturor celor interesați.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.